Cea mai frumoasă poză cu Prințul Abdul Mateen și Anisha! Nunta de 10 zile din Brunei s-a încheiat

21 ianuarie 2024   Royals

Nunta de zece zile a Prințului Abdul Mateen și a Anishei Rosnah Isa Kalebic s-a încheiat. De acum înainte, pentru o perioadă de timp, cei doi se vor preocupa doar de viața de cuplu!

Nunta Prințului Abdul Mateen al Bruneiului și a Anishei Rosnah Isa Kalebic a început pe 7 ianuarie și care a ținut 10 zile s-a încheiat. Sărbătorile au fost ample și au combinat o serie de ceremonii tradiționale și religioase cu sărbători publice, laice. Acestea au început în penultima duminică cu Katam Quran, o lectură specială a Coranului.

Acolo, Anisha a afișat primul ei look de mireasă, care a fost împărtășit pe Instagram de către designerul Teh Firdaus - cu descrierea: "Onorată să joc un rol important în nunta regală din Brunei... Fiți martori la grația lui Yang Mulia Dayang Anisha Rosnah Adam Isa Kalebic în baju kurung-ul nostru personalizat în tenunan Brunei, țesut complex, în timp ce îmbrățișează eleganța în timpul evenimentului Khatam Quran".

Apoi, miercuri, a avut loc o ceremonie elaborată, veche de secole, cunoscută sub numele de Istiadat Berbedak. Această ceremonie este obișnuită în Malaezia și în Brunei și presupune ca mirele și viitoarea mireasă să fie binecuvântați de membrii apropiați ai familiei, care le urează o căsătorie fericită, fertilă și bogată. Acești membri apropiați ai familiei aplică pastă pe mâinile cuplului, deși în unele familii, pasta este aplicată pe întregul corp.

Joi, după ceremonia de pudrare de miercuri, cuplul a participat separat la ceremonii de solemnizare rezervate bărbaților și femeilor. În interiorul moscheii Omar Ali Saifuddien, cu domuri aurii, din capitala Bandar Seri Begawan, Prințul Abdul Mateen a fost însoțit de tatăl său, sultanul Hassanal Bolkiah. A avut loc o ceremonie care reflectă angajamentul său față de tradiție, precum și față de noua sa soție.

Prințul Abdul Mateen a fost așezat pe un covor special, cunoscut sub numele de Kasur Namat, între patru lumânări ceremoniale, cunoscute sub numele de Dian Empat. El a fost îmbrăcat în ținuta de nuntă albă tradițională, decorată cu motive cu diamante și cu o coafură asortată; de pe Kasur Namat, prințul a acceptat Akad Nikah (solemnizarea căsătoriei). Ulterior, Abdul Mateen s-a apropiat de tatăl său și i-a sărutat mâna, înainte ca 17 tunuri să tragă pentru a marca încheierea ceremoniei. 

Punctul final al marii sărbători a fost un banchet de nuntă la palatul regal, la care au sosit 5.000 de invitați pentru a sărbători cuplul regal. Brunei este, la urma urmei, una dintre cele mai bogate țări din lume. Cu rezerve financiare vaste, este mult mai puțin dependentă de turism decât alte țări din Asia de Sud-Est, scrie Tatler.

Printre invitați s-au numărat regele Bhutanului Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și regina Jetsun Pema, președintele Indoneziei Joko Widodo și președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr.

Pe Instagram, Prințul Abdul Mateen a postat cea mai frumoasă poză de la nuntă, de la banchet, acolo unde mireasa lui a strălucit într-o rochie deosebită. 

Foto: Instagram TMSKI

Mai multe