Cealaltă Prințesă de Wales, care a fost și ea bolnavă. Alexandra era populară pentru comportamentul ei

3 aprilie 2024   Royals

Soția Regelui Edward al VII-lea al Regatului Unit, Alexandra a Danemarcei, e cealaltă Prințesă de Wales care a fost bolnavă!

Anunțul lui Kate Middleton că suferă de cancer a pus lumea pe jar! Înaintea ei însă, în urmă cu 157 de ani, o altă Prințesă de Wales a provocat, de asemenea, o mare îngrijorare atunci când s-a îmbolnăvit.

Alexandra a Danemarcei, care a fost căsătorită cu Regele Edward al VII-lea, a trecut și ea printr-o perioadă similară cu cea a lui Kate Middleton, când era încă soția moștenitorului coroanei britanice și urma să dea naștere celui de-al treilea copil al lor. În câteva ore, ceea ce părea a fi un disconfort trecător s-a transformat într-o criză. Cu toate acestea, Prințesa Alexandra nu a avut sprijinul soțului ei, lucru pe care l-a făcut Prințul William, care i-a fost mereu alături lui Kate de când s-a îmbolnăvit. Trecem în revistă povestea acestei prințese care, în ciuda faptului că nu era britanică prin naștere, a marcat o epocă în Regatul Unit.

Povestea Alexandrei, Prințesă de Wales devenită regină

La doar 16 ani, Alexandra a fost aleasă ca viitoare soție a lui Albert Edward, Prinț de Wales și moștenitor al Reginei Victoria, ceea ce a făcut-o Prințesă de Wales din 1863 până în 1901. A câștigat afecțiunea poporului și a devenit foarte populară pentru comportamentul și stilul ei, care a fost copiat de femeile din acea vreme.

În 1867, când prințesa avea 23 de ani și a dat naștere celui de-al treilea copil, însă nașterea a fost complicată de un atac de febră reumatică care i-a pus viața în pericol și care a lăsat-o cu un șchiopătat permanent. În ciuda situației ei, viitorul Rege Eduard al VII-lea nu i-a acordat atenția de care ea avea nevoie, el se preocupa de pasiunile lui, participa la curse de cai și dineuri la Windsor, scrie publicația spaniolă Hola

Diagnosticul Prințesei Alexandra a fost greșit

Pe lângă nepăsarea cu care o trata soțul ei, Prințesa Alexandra a suferit și din cauza diagnosticului greșit pe care i l-au pus medicii la acea vreme. În 2016, doctorul Robert Pinals a susținut într-o revistă academică că Prințesa de Wales nu suferea de febră reumatică, ci de artrită gonococică, o boală cu transmitere sexuală, și că infecția a fost transmisă de soțul ei. În cele din urmă, prințesa a avut nevoie de aproape șase luni pentru a-și reveni, însă a continuat să șchiopăteze, iar apoi a avut și probleme cu auzul. 

În ciuda tuturor nenorocirilor, Prințesa de Wales și-a păstrat aspectul tineresc până la bătrânețe. A murit cu puțin timp înainte de a împlini 81 de ani, la moșia Sandringham, după ce a suferit un atac de cord.

Foto: Profimedia

Mai multe