Cel mai modest cuplu regal de la Palatul Buckingham împlinește 25 de ani de mariaj

19 iunie 2024   Royals

Astăzi, ei sunt membri de încredere ai familiei regale micșorate, așa cum și-a dorit Regele Charles. Ba, am putea spune, ei sunt noii Meghan și Harry ai Casei Regale, după ce Ducii de Sussex au părăsit Palatul și Regatul Britanic.

Dar în urmă cu 25 de ani, pe 19 iunie 1999, Prințul Edward, fiul cel mai mic al regretatei Regine Elisabeta, s-a căsătorit cu Sophie Rhys-Jones într-o ceremonie relativ modestă, la Capela St. George din Windsor. De fapt, până la marea plecare a Ducilor de Sussex, cei doi au format un cuplul modest și discret, care nu provoca prea mare interes presei britanice.

Actualului Duce de Edinburgh i-a luat aproape șase ani s-o ceară de nevastă pe fosta consultantă în relații publice, pe care a întâlnit-o la un meci de tenis, în 1993.

Când logodna cuplului a fost anunțată, în ianuarie 1999, Edward le-a declarat următoarele reporterilor: „Este imposibil de înțeles de ce mi-a luat atât de mult, dar nu cred că ea ar fi spus Da, dacă se întâmpla mai înainte".

El a mai subliniat că nunta lor va fi informală și nu va fi tratată ca o ocazie de stat și așa s-a întâmplat.

Spre deosebire de nunțile extravagante ale celorlalți trei frați ai lui Edward, nu a existat nicio parte ceremonială sau implicare militară în evenimentul Prințului Edward, la cererea cuplului.

Nunta a fost în mare parte un eveniment de familie, frații lui Edward, Prințul Charles și Prințul Andrew, servindu-i drept cavaleri de onoare, iar numărul de invitați fiind de 500.

Interesant este că, dintre cei patru copii ai Reginei Elisabeta, Edward, acum în vârstă de 60 de ani, este singurul care nu a divorțat și nu s-a recăsătorit.

El și Sophie au împreună o fiică de 20 de ani, Lady Louise, și un fiu de 16 ani, James, care i-a succedat tatălui său cu titlul de Conte de Wessex.

James este mult mai discret decât sora lui, așa cum o demonstrează, printre altele, absența sa de la evenimentul Trooping the Colour, din weekendul trecut.

Foto: profimedia, getty images

Mai multe