Charles Spencer, fratele Prințesei Diana, divorțează de soția Karen după 13 ani de mariaj: „E trist”

9 iunie 2024   Royals

Charles Spencer și Karen divorțează după 13 ani de mariaj. Cei doi s-au căsătorit pe 18 iunie 2011 și au împreună o fiică în vârstă de 12 ani, pe Charlotte Diana.

Charles Spencer divorțează de soția sa, Karen Spencer, după aproape 13 ani de căsnicie. Cel de-al 9-lea conte Spencer și fratele mai mic al regretatei Prințese Diana a anunțat despărțirea pentru publicația The Mail on Sunday pe 8 iunie.

„Este extrem de trist”, a declarat Charles, în vârstă de 60 de ani. „Vreau doar să mă dedic tuturor copiilor mei și nepoților mei, iar lui Karen îi doresc multă fericire în viitor”. Sursa citată a relatat că relația lui Charles cu Karen, în vârstă de 52 de ani, a luat sfârșit din cauza dezvăluirilor lui făcute în cartea sa de memorii, A Very Private School.

Mail on Sunday mai relatează că Charles Spencer „s-a apropiat” de arheologul norvegian Dr. Cat Jarman  și că „par foarte fericiți împreună, dar că este încă devreme”. 

Charles Spencer și Karen, un antreprenor social care este fondatorul și directorul general al Whole Child International, s-au căsătorit pe 18 iunie 2011, la Althorp House, la doar două luni după nunta regală a nepotului lui Charles, Prințul William și Kate Middleton. Domeniul istoric englezesc, unde Charles și sora sa Diana au crescut, a devenit reședința lui Karen după căsătoria lor. Charles și Karen au împreună o fiică în vârstă de 12 ani, Charlotte Diana, al cărei prenume aduce un omagiu Prințesei Diana.

Karen mai are două fiice mai mari din căsătoria anterioară cu producătorul de la Hollywood Mark Gordon. Charles are patru copii cu prima sa soție, Victoria Lockwood, și doi copii cu cea de-a doua soție, Caroline Freud.

În martie, Charles Spencer a vorbit despre luptele sale personale în cartea sa de memorii, dezvăluind experiențele sale traumatizante de la internat. Totodată, el a reflectat asupra căsătoriilor sale și a căutat ajutor profesional pentru a-și înțelege tiparele de relații. „Când m-am uitat la eșecul primei și celei de-a doua căsnicii, am aflat devreme în terapie că faptul că am fost trimis la internat la vârsta de opt ani a însemnat că nu aveam aproape nicio înțelegere a intimității”, a scris el.

Foto: Profimedia, Getty Images

Mai multe