Cine e baronul Downpatrick, atât de tânărul și nonconformistul văr al lui Charles?
Fratele lui Lady Amelia Windsor și nepotul Ducelui de Kent și-a pierdut locul în linia de succesiune la tron.
Faptul că s-a născut într-o Familie Regală este „o întâmplare totală", crede Edward Edmund Maximilian George Windsor, venit pe lume la Londra pe 2 decembrie 1988. El se bucură de aproape toate avantajele unui rang princiar, fără dezavantajele unei notorietăți excesive. Părinții săi sunt George, Conte de St Andrews, fiul cel mare al actualului Duce de Kent, și Sylvana Tomaselli, istoric și academician de origine canadiană și austriacă, de nobilime austriacă. Are două surori mai mici: Marina și Amelia.
Stră-străbunicul lui Edward a fost Regele George al V-lea, deci este văr primar cu regele Charles al III-lea. Cu toate acestea, această ascendență ilustră nu i-a conferit niciun privilegiu, mai ales financiar! Edward deține titlul de curtoazie de Baron Downpatrick - un oraș din Irlanda de Nord - care a aparținut bunicului său. Probabil că într-o zi va fi Duce de Kent, după tatăl său. Între timp, el pare a fi un membru subsidiar al „clanului" Windsor, chiar dacă participă la toate evenimentele oficiale majore, de la nunta Prințului William cu Kate Middleton din 2011 până la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a de anul trecut.
Fiind unul dintre cei 17 fini ai Prințesei Diana, baronul Downpatrick și-a pierdut nașa când avea doar 8 ani. Din punct de vedere dinastic, baronul Downpatrick a fost exclus din ordinea de succesiune la Coroană - ar fi fost doar al 43-lea - de când s-a convertit la romano-catolicism în 2003, călcând pe urmele bunicii sale, Ducesa de Kent, Katharine Worsley, și a unchiului său Nicholas Windsor. Actul de colonizare din 1701, încă în vigoare, i-a alungat pe "papistași" de pe tronul Angliei.
Absolvent al școlii Eton, ca și verii săi, prinții William și Harry, Edward Downpatrick a continuat să studieze franceza și germana la Keble College, Oxford. Ar fi vrut să se înroleze în armată, dar urmările accidentărilor de la rugby l-au împiedicat să facă acest lucru. Așa că a continuat să lucreze ca analist financiar la JP Morgan, iar apoi la Fintuity, o firmă de consultanță digitală, ca director de strategie.
Un globe-trotter neobosit
Cel care se recomandă drept Eddy Downpatrick a lansat, în 2017, în parteneriat cu Justine Dalby, o linie de îmbrăcăminte și accesorii outdoor pentru bărbați sub eticheta Fidir - care înseamnă „a simți" sau „a experimenta" în scoțiană. „Ne-am dorit un nume care să lege brandul de sursa sa de inspirație", explică el într-un articol pentru „The Glass Magazine”.
Cert e că dragostea lui Edward pentru Highlands i-a dat ideea unei estetici „aspre și naturale", în urma unei plimbări pe vârful Beinn Dearg, opusă hainelor de agrement la modă. Logo-ul Fidir înfățișează unul dintre vulturii aurii care zboară deasupra lacurilor și poienilor din Caledonia. În 2020, el și-a atins „obiectivul numărul unu în viață", cumpărând o cabană în Inverness: „Viața mea este mult mai "eu" acum și am un sentiment de pace și împlinire", a declarat el pentru „Scottish Mail on Sunday”. „În ciuda ploii și a zilelor înnorate, pe măsură ce îmbătrânesc, apreciez tot mai mult Highlands, iar acesta este cu adevărat locul unde aspir să fiu."
Un globe-trotter neobosit, adept al drumețiilor lungi și al activităților fizice solicitante, precum schiul și alpinismul, baronul Downpatrick călătorește pe cele cinci continente împreună cu câinele său, Gyda - un fidel terrier Parson Russell - din Canada până în Etiopia, din Macedonia până în Himalaya. În urmă cu doi ani, a înființat o agenție de turism - Aristeia Travel - pentru a împărtăși gustul său pentru destinații neobișnuite și puțin cunoscute cu clienții bogați. Împreună cu Jack Wheeler - supranumit "adevăratul Indiana Jones" de către „Wall Street Journal” - îi duce departe de cărările bătute, în călătorii care costă minimum 11.000 de euro.
Departe de evenimentele sociale frivole, Edward Downpatrick cultivă o discreție sănătoasă, spre deosebire de sora sa, Lady Amelia Windsor,"influencer și model pentru agenția Storm Models. Și, în timp ce binecunoscutul motto al monarhiei britanice este: „Niciodată să nu te plângi sau să nu dai explicații”, cel al lui Eddy Downpatrick ar putea fi: „Pentru a trăi fericiți, să trăim ascunși".
FOTO: Profimedia, Instagram