Cine e franțuzoaica nobilă din viața fiului Prințesei Margaret, văr cu Regele Charles?

11 iulie 2024   Royals

După ce a divorțat, David Armstrong-Jones, Conte de Snowdon, și-ar putea reface viața cu Isabelle de la Bruyère, o expertă în artă de renume internațional.

Se pare că David Armstrong-Jones, al doilea Conte de Snowdon și fiul regretatei Prințese Margaret, a făcut o impresie deosebită prietenei sale, franțuzoiaca Isabelle de La Bruyère. Relația lor a înflorit în cartierul Mayfair, unde au fost văzuți ba la galeriile de artă, ba în Aston Martin-ul lui David, la restaurantul Scott ori în excursiile la clubul privat George, în ultimele luni.

Nu este de mirare că David, fratele lui Lady Sarah Chatto și vărul Regelui Charles al III-lea, a dus-o pe Isabelle în locurile preferate ale oamenilor de cultură londonezi - cei doi împărtășind o pasiune pentru patrimoniul artistic, iar contele de Snowdon fiind președinte onorific al galeriilor Christie's, unde Isabelle de la Bruyère a lucrat cândva drept consilier al clienților și director senior internațional pentru biroul președintelui în Orientul Mijlociu.

În acest an, ea a fost numită director general al Opera Art Gallery, iar „Daily Mail” notează că lucrurile „devin serioase" între conte și sofisticata franțuzoaică.

Isabelle de la Bruyère s-a născut în Franța, în septembrie 1971, în familia magnatului imobiliar Jean Henri Brion Chopin de la Bruyère și a celei de-a doua soții a acestuia, Christine Soulie. Străbunicul ei, Louis Charles Breguet, a fost un navigator și o figură de pionierat în istoria aviației franceze.

După ce a studiat istoria artei între Paris și New York, Isabelle s-a specializat în lucrări din secolele XIX și XX, angajându-se la Christie's ca expert în artă impresionistă și modernă. Acolo și-a petrecut 20 de ani la casa de licitații, trecând prin toate treptele ierarhiei până a ajuns în eșaloanele superioare ale conducerii Christie's. Cea mai recentă activitate a sa este cea de CEO al Opera Gallery Group, care îi reprezintă pe Ellen Von Unwerth și Nick Gentry.

Deși se știu puține lucruri despre viața ei privată, Isabelle a vorbit cu căldură despre fiul ei, spunând pentru Artnet că, de-a lungul unei vieți petrecute printre cele mai mari comori ale lumii artei, zâmbetul lui este singurul lucru care înseamnă totul pentru ea (asta și un inel care are „o valoare sentimentală deosebită"). Cea mai valoroasă posesiune a ei, spune ea, este timpul „neprețuit și intangibil" pe care îl poate petrece cu copilul ei.

Isabelle și David Armstrong-Jones, cunoscut anterior sub numele de Vicontele Linley, sunt, cu siguranță, tot mai apropiați și au toate datele să formeze un cuplu pe termen lung. Contele de Snowdon, primul membru al Familiei Regale care a avut o vocație după ce a fondat afacerea omonimă de mobilă artizanală în 1985, a moștenit dragostea pentru meșteșugurile artistice de la tatăl său - fotograful Antony Armstrong-Jones, care s-a căsătorit cu Prințesa Margaret în 1960. Și nu doar lui, ci și fiicei lui, Margarita Armstrong-Jones, care a studiat fotografia și arta bijuteriilor, și fiului său, Charles Armstrong-Jones, actualul Viconte Linley, care este muzician - mama lor, fosta soție a lui David, Serena Stanhope, fiind sculptoriță. 

FOTO: Profimedia

Mai multe