Cine e tânăra simpatică pe care Regele Frederik a văzut-o în Norvegia? Întâlnirea nu era în programul lui

16 mai 2024   Royals

Regele Frederik al Danemarcei s-a bucurat de o întâlnire privată cu Prințesa Ingrid a Norvegiei, cu care are o relație foarte apropiată!

Vizita de stat pe care Regele Frederick și Regina Mary a Danemarcei au început-o marți în Norvegia, unde au rămas până miercuri seara, a depășit cu mult relațiile instituționale. Călătoria, a doua în afara granițelor Danemarcei pe care regele și regina o fac după proclamarea monarhului în ianuarie, are ca scop evidențierea legăturilor istorice, a relației strânse dintre cele două țări și a relației personale dintre cele două case regale. Acest ultim aspect s-a reflectat în special în întâlnirea pe care Regele Frederik al Danemarcei a avut-o cu fina sa, Prințesa Ingrid a Norvegiei, o întâlnire care nu a fost inclusă în agenda oficială.

Prințesa Ingrid s-a bucurat de revederea cu nașul ei, Regele Frederik al Danemarcei! Întâlnirea  a avut loc la Bygdø Konsgård, o fermă unde familia regală norvegiană își petrece vacanțele de vară, așa cum obișnuia să facă Olaf al V-lea, tatăl actualului rege. Acest obicei a fost reluat în 2007, după o perioadă de renovare a acestei reședințe de stat.

Situată în peninsula Bygdøy (în Oslo), reședința a găzdui acum un prânz, Regele Harald și Regina Sonia de Norvegia fiind gazdele omologilor lor danezi. La întâlnire au participat și prinții moștenitori Haakon și Mette-Marit, care sunt prieteni apropiați ai Regelui Frederik și ai Reginei Mary.

Cea mai recentă întâlnire dintre Regele Frederik și Prințesa Ingrid a Norvegiei, fina lui, a avut loc în octombrie, când el nu fusese încă proclamat rege și nici nu fusese făcută publică abdicarea mamei sale.

Ingrid a Norvegiei a fost unul dintre membrii familiei regale norvegiene care a participat la dineul de gală organizat la Castelul Christiansborg pentru a sărbători majoratul Prințului Christian al Danemarcei. Legătura strânsă dintre cele două monarhii a fost demonstrată încă o dată prin rolul important pe care l-a jucat prințesa, care a avut privilegiul de a sta la masă cu sărbătoritul Christian, fiul cel mare al Regelui Frederik și moștenitorul tronului danez.

Prințesa Ingrid Alexandra este prima născută a Prinţului moştenitor Haakon al Norvegiei şi a soţiei sale, Prinţesa Mette-Marit.

Foto: Instagram, Profimedia, Getty Images

Mai multe