Cine este femeia pe care Charles a cerut-o prima dată de nevastă? Şi nu, nu este Camilla!

17 noiembrie 2020   Royals

Toată lumea ştie că Diana n-a fost prima iubire a Prinţului Charles.

De fapt, nici nu ştim dacă acesta a iubit-o vreodată pe mama copiilor lui. Este binecunoscută obsesia prinţului moştenitor pentru cea care avea să-i devină, într-un final, şi soţie: Camilla Shand pe numele ei de fată. Cum această primă alegere a prinţului a fost dezaprobată de familia lui, Charles a trebuit să-şi caute altă mireasă.

Iar Prinţesa Diana nu a fost prima femeie pe care a ochit-o acesta. Şi nici sora ei mai mare, Lady Sarah, cu care prinţul a avut o scurtă legătură. 

Mult iubitul unchi al lui Charles, Lordul Mountbatten, a încercat să aranjeze o uniune între Charles şi nepoata sa, Amanda Knatchbull, verişoara de-a doua a lui Charles. Pentru acest unchi, Amanda era candidata perfectă spre a-i fi soţie prinţului, fata fiind mai mică cu nouă ani decât Charles şi de sânge albastru.

Faptul că cei doi erau rude nu părea a fi o problemă pentru nimeni, nici chiar pentru Charles, care i-a respectat dorinţa unchiului său şi i-a cerut acesteia mâna. 

Conform spuselor experţilor regali, se crede că cererea în căsătorie a avut loc în anul 1979, în timpul unei vacanţe a celor doi pe iahtul regal Britannia. Cu toate acestea, verişoara lui Charles i-a refuzat propunerea, mai ales că aceasta simţea că relaţia dintre ei este mai degrabă una frăţească şi nu are şanse să fie transformată în ceva amoros.

Într-un final, Amanda s-a căsătorit cu scriitorul Charles Vincent Ellingworth în 1987 şi au împreună trei copii.

Foto: Profimedia, Getty Images

Mai multe