Cine sunt liderii mondiali, prim-miniștrii și demnitarii care participă la încoronarea lui Charles

17 aprilie 2023   Royals

Regele Charles va fi încoronat pe 6 mai. La evenimentul istoric au confirmat prezența mai mulți lideri mondiali, prim-miniștrii și demnitari.

Regi, regine, prinți și prințese vor fi prezenți la încoronarea Regelui Charles alături de mulți lideri mondiali. Pe măsură ce se apropie ziua ceremoniei de la Westminster Abbey, continuă să apară detalii despre lista invitaților.

În timp ce un număr impresionant de membri ai familiilor regale străine și-au confirmat prezența, rămân semne de întrebare cu privire la liderii mondiali care vor fi prezenți, șefii principalelor țări din Commonwealth, precum Justin Trudeau din Canada și Narendra Modi din India, nefiind încă confirmați. Printre cei care lipsesc se numără președintele american Joe Biden, care va fi reprezentat de soția sa, Dr. Jill Biden.

Președintele Franței, Emmanuel Macron

Președintele Macron a declarat că participarea sa demonstrează "prietenia, respectul și stima" sa față de Marea Britanie și de Regele Charles. 

Prima Doamnă Dr. Jill Biden din SUA

Președintele Joe Biden l-a sunat pe Regele Charles pentru a-i spune că nu va participa la încoronare și că soția sa, Prima Doamnă Dr. Jill Biden, va reprezenta Statele Unite. 

Primul ministru al Australiei, Anthony Albanese

Așa cum era de așteptat pentru o națiune din Commonwealth, la încoronare vor fi prezenți mai mulți delegați reprezentând Australia. Prim-ministrului Anthony Albanese i se vor alătura guvernatorul general David Hurley și alte persoane, inclusiv o serie de "cetățeni remarcabili".

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier

La fel ca la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, Germania va fi reprezentată de președintele Frank-Walter Steinmeier, și nu de cancelarul Olaf Scholz. Președintele Steinmeier s-a întâlnit recent cu Regele Charles cu ocazia vizitei de stat a acestuia în Germania.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella

La fel ca Germania, Italia va fi reprezentată de președinte și nu de șeful guvernului. Președintele Sergio Mattarella și-a confirmat prezența.

Președintele și Prima Doamnă a Filipinelor

Președintele Ferdinand "Bongbong" Marcos Jr. și Prima Doamnă Liza Araneta-Marcos vor reprezenta Filipine.

Prim-ministrul Shehbaz Sharif din Pakistan

Prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif a confirmat, el va participa la încoronarea Regelui Charles. 

Președintele Andrzej Duda al Poloniei

În timpul unei vizite recente în Polonia, Prințul William, fiul Regelui Charles, a declarat că așteaptă cu nerăbdare să îl vadă pe președintele Andrzej Duda la încoronare.

Borjana Krišto, președintele Consiliului de Miniștri al Bosniei și Herțegovinei

Borjana Krišto (în fotografie cu Papa), a fost confirmată în calitate de reprezentant al țării sale.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a confirmat la 31 martie că va participa la încoronare. Regele Carol a găzduit-o pe von der Leyen la Castelul Windsor luna trecută.

Charles Michel, președintele Consiliului UE

Charles Michel, președintele Consiliului UE, va participa, de asemenea, la momentul când Regele Charles va fi încoronat. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe