Cu carisma tatălui și frumusețea mamei, Leonor se anunță o viitoare regină impecabilă. Poporul o iubește

25 octombrie 2024   Royals

Viitoarea regină a Spaniei a primit un nou titlu important. Ce gânduri are Prințesa Leonor la aproape 19 ani. Ziua ei urmează pe 31 octombrie.

Prințesa Leonor a  impresionat la Oviedo. Cu doar câteva zile înainte de a împlini 19 ani, moștenitoarea tronului spaniol a primit titlul de Primar Onorific al Oviedo la Primăria orașului, iar apoi s-a mutat la Consistoriul Bibliotecii din clădirea istorică a Universității din Oviedo pentru a primi Medalia Asturiei în Oviedo, Asturias, Spania, la 24 octombrie 2024.

Cu ce gânduri a primit Prințesa Leonor, la aproape 19 ani, o importantă medalie. Va fi regina Spaniei

Leonor a Spaniei a fost prezentă la Oviedo cu o zi înaintea ceremoniei de decernare a Premiilor Prințesa Asturiei din 2024. Fiica cea mare a Regelui Felipe al Spaniei și a Reginei Letizia a primit Medalia Asturiei la Universitatea din Oviedo pe 24 octombrie.

În declarațiile de la eveniment, Prințesa Asturiei a vorbit despre copilăria ei și vizitele în Asturias când era tânără. Leonor a spus (tradus în engleză): „Trebuie să mărturisesc că am venit în Asturias cu mama și tatăl meu de multe ori în timpul copilăriei mele ca să mă familiarizez cu pădurile din est și să fac plimbări lungi printre acei stejari și castani care fac deja parte din copilăria mea.”

Prințesa și-a amintit vorbele străbunicii sale, ceea ce le-a învățat pe ea și pe sora sa, Infanta Sofia. "Străbunica noastră ne-a povestit mie și Sofiei cum era Asturias când locuia aici, în locul în care și-a crescut familia. Ne punea povești frumoase la radio. Am vizitat plaje încântătoare, am văzut munți, văi și orașe incredibile, m-am îndrăgostit de arici de mare, pe care sora mea i-a privit cu surprindere”, își amintea Leonor. "Amândouă am fost foarte fericite aici. Și ne bucurăm în fiecare an când venim să promovăm valorile locale prin Fundația Prințesa Asturiei".

Ea a continuat: „De aceea sunt incredibil de recunoscătoare azi și această zi de toamnă este atât de specială pentru mine! Mulțumesc sincer primăriei de Asturias pentru onoare și medalie, ca cetățean de onoare accept distincția cu respect și cu certitudinea că, așa cum a simțit tatăl meu în urmă cu aproape 40 de ani, valoarea este inestimabilă și reflectă angajamentul pe care l-am luat, care mă îndrumă și mă va ghida mereu, de a fi demnă de aceste recunoașteri”.

Foto: Profimedia

Mai multe