Cu ce meniu festiv, regal, se răsfață la masa de Paște Regele Charles, Regina Camilla și Prinții de Wales

29 martie 2024   Royals

Duminică, familia regală britanică va celebra Paștele catolic. Ocazie de a se pune la masă, de a sta în familie și de a se bucura de bucate dintre cele mai rafinate.

Ce-i drept, anul acesta va fi unul atipic, fără multă zarvă și fără excese de niciun fel, întrucât trei membri ai familiei regale se află în plin tratament anticanceros: însuși Regele Charles, Prințesa de Wales, Kate, și fosta cumnată a Regelui, Ducesa Sarah Ferguson, mama surorilor regale Beatrice și Eugenie.

Cu toate acestea, tradiția e tradiție.

Ce mănâncă familia regală în Duminica Paștelui? De la friptură de miel la brânză Windsor, Darren McGrady dezvăluie meniul regal.

În timp ce multe familii se pregătesc cu mese bogate și ouă de ciocolată, Duminica Paștelui poate arăta puțin diferit pentru familia regală în acest an.

În lumina diagnosticului recent de cancer al regelui Charles și al prințesei de Wales, care primește chimioterapie preventivă pentru cancer, sărbătorile pascale vor fi mult mai discrete decât în ​​anii precedenți.

Cu toate că Prințul și Prințesa de Wales nu vor fi prezenți la slujba de Paște de la  Biserica Sf. Gheorghe, ei ar putea alege să marcheze ocazia în privat, petrecând timp cu familia în spatele ușilor închise ale Castelului Windsor.

Pe de altă parte, Regele Charles și Regina Camilla vor fi prezenți la biserică în duminica Paștelui.

Fostul bucătar regal, Darren McGrady, a detaliat în ce constă în mod tradițional meniul pe masa regală de Paște.

Conform tradiției, familia regală servește friptură de miel în Duminica Paștelui. În credința creștină și protestantă, mielul de Paște este un simbol al „mielului sacrificat” menționat în Vechiul Testament, dar și asociat cu imaginea lui Iisus, în postura de „Mielul lui Dumnezeu” care s-a jertfit pe cruce.

Darren McGrady a dezvăluit OK!Magazine că la masa regală de Paște se servește direct miel, cu o salată de legumă din abundență. 

Familia regală face apoi loc pentru al doilea fel, alcătuit dintr-o selecție de brânzeturi rafinate și fructe, toate făcute pe domeniul Windsor.

„Cele mai incredibile piersici de Windsor creșteau pe moșie când lucram la ei. Le ascundeam în bucătărie pentru că toată lumea dorea să le guste. Regina le aștepta mereu cu nerăbdare și se ospăta cu ele, când erau coapte”, a mai spus fostul bucătar.

Tradițional, Paștele regal este învelit... în ciocolată. Regina o adora, de aceea nu lipsesc deserturile cu ciocolată, dar și ouăle din ciocolată personalizate cu numele membrilor regali. Este un obicei care face deliciul picilor de la Palat.

Se știe că de obicei, Charles nu mănâncă la prânz. De sărbătorile importante, face însă excepție. Sperăm să îl bucure Paștele și anul acesta.

Foto: Profimedia

Mai multe