Cu Regina Camilla în bucătărie! Cum se prepară supa ei de pui cu legume, care e gata în doar 40 de minute

24 octombrie 2024   Royals

Cu mult timp înainte ca Regina Camilla să facă parte din familia regală britanică, ea a fost mama copiilor Tom Parker Bowles și Laura Lopes. Obișnuia să le gătească, avea chiar și o supă de pui preferată!

Tom Parker Bowles, în vârstă de 49 de ani, e scriitor, în cea mai recentă carte a lui a îmbinat două subiecte pe care le cunoaște bine, mâncarea și familia regală britanică. Pe 22 octombrie a lansat „Cooking and the Crown: Rețete regale de la Regina Victoria la Regele Charles al III-lea”, iar în paginile ei se regăsesc 100 de rețete aprobate de familia regală, inclusiv supa de pui a reginei Camilla, cea mai bună mâncare și ceea ce fiul ei numește „alimentul ei de bază la prânz”.

„Sper că oferă cititorilor un gust al vieții familiei regale britanice din ultimii 180 de ani”, a spus Tom Parker Bowles pentru publicația People. „Prin prima mâncării poți vedea multe lucruri - istorie, societate și economie”. „Sunt incredibil de mândru de ea”, a spus el despre mama sa. „Este la o vârstă la care majoritatea oamenilor se gândesc să se pensioneze, dar ea nu se plânge niciodată; pur și simplu își vede de treabă”, a adăugat Tom despre Regina Camilla, care în prezent e în turneu alături de Regele Charles. 

Supa de pui a Reginei Camilla

Ingrediente: 6 căni stoc de pui de bună calitate, 1 cartof Yukon Gold mediu, tăiat mărunt, 2 pulpe de pui fierte, dezosate, fără piele, mărunțite, 1 morcov mare, curățat de coajă și tăiat mărunt, 1 tulpină mare de țelină, tăiată mărunt, 4 căni de varză Savoy tăiată felii subțiri, 1 lingură suc proaspăt de lămâie, ½ linguriță sare, ½ linguriță de piper negru, un strop de sos picant (opțional), legume tocate la alegere, cum ar fi roșii și/sau ceapă verde, brânză parmezan rasă, pentru servire.

Mod de preparare: Se pune stocul de pui la fiert, într-o cratiță mare, la foc mare. Se fierbe, neacoperit, până când scade, aproximativ 20 de minute, adăugând cartofii în ultimele 5 minute. Se adaugă puiul, morcovul și țelina; se fierbe la foc mic, amestecând din când în când, până când legumele sunt fragede, aproximativ 8 minute. Se pune și varza, se continuă fierberea până se înmoaie. Se îndepărtează de pe foc, se adaugă sucul de lămâie, sarea, piperul și sosul iute (dacă preferați). Împărțiți supa în boluri, apoi presărați parmezan și serviți imediat.

În 40 de minute supa de pui a Reginei Camilla poate fi servită!

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe