Cum iroseşte Prinţesa Eugenie banii publici, doar pentru a avea o nuntă ca a Prinţului Harry

9 octombrie 2018   Royals

Se pare că plătitorii britanici de taxe nu mai au răbadare cu încă o nuntă regală. Cel puţin nu cu una a unui membru mai puţin important al familiei regale birtanice, aşa cum o consideră aceaştia pe fiica cea mică a Prinţului Andrew.

Iar vestea că aceasta va cheltui 2 milioane de lire sterline din bugetul public pentru a se căsători, pe 12 octombrie, la Castelul Windsor, în acelaşi loc în care a avut loc nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle, n-o să le placă deloc. Aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru măsurile de securitate drastice care urmează să se ia în timpul evenimentului.

Şi când te gândeşti că prinţesa de 28 de ani avea un loc elegant şi potrivit pentru ziua ei cea mare, care n-ar fi costat pe nimeni nici un ban! 

Este vorba despre curtea reşedinţei Ducelui de York, tatăl lui Eugenie, din Windsor Great Park, care poartă numele de Royal Lodge. Mai mult, această grădină are şi o capelă în stil neo-gotic, care putea găzdui ceremonia nupţială şi-n care chiar şi regina merge să se roage. 

Reşedinţa va fi folosită, cu toate acestea, pentru recepţia de nuntă a lui Eugenie cu alesul ei, Jack Brooksbank. Comentatorii regali sunt dezamăgiţi că cei doi nu au ales şi biserica Royal Chapel of All Saints pentru ceremonia religioasă.

Dacă Regina Elisabeta o consideră potrivită pentru a merge acolo, la slujbă, în fiecare duminică, ar putea fi la fel de potrivită pentru ca a noua membră a familiei regale, în ordinea succesiunii la tron, să se căsătorească cu soţul ei. 

Ca să nu mai vorbim de diferenţa de popularitate dintre cuplurile Harry-Meghan şi Eugenie-Jack, lucru care justifică, în cazul primilor, amploarea nunţii regale de la Windsor. Nu şi în cazul Prinţesei Eugenie, care nu a generat niciodată o mare simpatie din partea britanicilor.

Mai multe