Cum s-au simțit Harry și William când au mers în spatele sicriului Prințesei Diana, mama lor

19 noiembrie 2023   Royals

Prințul Harry și Prințul William au mers în spatele sicriului Prințesei Diana, mama lor, și nu le-a fost deloc ușor!

În vârstă de doar 15 și 12 ani, Prințul William și Prințul Harry au mers în spatele sicriului Prințesei Diana alături de bunicul lor, Prințul Philip, tatăl lor, Regele Charles și unchiul lor, Charles Spencer. Cu toții au fost urmați de un cortegiu de reprezentanți ai numeroaselor organizații de caritate în care s-a implicat Prințesa de Wales înainte de moartea sa.

Ambii frați au confirmat, în documentarul „Diana, 7 Days”, realizat de BBC în 2017, că a fost o "decizie de grup" pentru ei să se alăture, Prințul William spunând: "Nu a fost o decizie ușoară și a fost o decizie colectivă a familiei să facă acest lucru".

Charles Spencer a fost împotriva ideii, spunând pentru People și pentru „The Story of Diana” din 2017 că nu credea că "micuțul" Harry ar fi trebuit să facă acest gest. "Eram atât de îngrijorat - ce traumă pentru un micuț să meargă în spatele trupului mamei sale", a spus Charles, fratele Prințesei Diana. "Este pur și simplu îngrozitor. Și, de fapt, am încercat să împiedic să se întâmple asta, ca să fiu sincer".

În cartea sa de memorii din 2023, Spare, Prințul Harry a scris mai multe despre decizia ca ei să meargă în acea zi, dezvăluind că "mai mulți adulți au fost îngroziți" și că "fratele mamei, unchiul Charles, a stârnit iadul. 'Nu poți să-i faci pe acești băieți să meargă în spatele sicriului mamei lor! Este o barbarie'. "

Prințul Harry a dezvăluit apoi că un "plan alternativ" pentru ca Prințul William să meargă singur a fost prezentat înainte de a fi oprit. "Înapoi a venit răspunsul. Trebuie să fie amândoi prinții", a scris el, adăugând că "Nu am vrut ca Willy să treacă printr-o astfel de încercare fără mine. Dacă rolurile ar fi fost inversate, el nu ar fi vrut niciodată să mă lase - ba chiar, nu mi-ar fi permis - să merg singur". "Dar, înainte de a-mi da seama, m-am trezit cu un costum pe mine, cu o cravată neagră și o cămașă albă", și-a amintit Harry în documentarul din 2017.

"Sincer, nu am o părere dacă a fost bine sau rău. Mă bucur că am făcut parte din asta. Privind acum în urmă, mă bucur foarte mult că am făcut parte din asta". Descriind experiența ca pe o "plimbare lungă și singuratică" în același documentar din 2017, Prrințul William a adăugat: "A fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut vreodată. Dar am fost copleșiți de cât de mulți oameni au venit, a fost pur și simplu incredibil. A existat acel echilibru între datorie și familie și asta a trebuit să facem".

Prințul William a descris, de asemenea, faptul că se ascunde în spatele bretonului său blond, numindu-l "pătura mea de siguranță". 

Prințul Philip și-a susținut nepoții spunându-le, se pare, "Voi merge dacă mergeți și voi". Prințesa Anne și-a amintit, de asemenea, de acest moment într-un interviu pentru ITV după moartea prințului Philip. "Parcă îmi amintesc că au spus că, de fapt, era vorba de: "Dacă tu o vei face, o voi face și eu"", a spus ea. "Așa era el ca bunic... 'Dacă asta este ceea ce vrei să faci și dacă vrei să fiu acolo, voi fi acolo'. "

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe