Cum va comemora familia regală doi ani de la moartea Reginei Elisabeta. Dezvăluirile unui fost angajat

3 septembrie 2024   Royals

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, în urmă cu doi ani, în timp ce se afla la iubita ei reședință regală scoțiană, Balmoral.

Cât de multe s-au întâmplat de atunci! După moartea suveranei longevive, au avut loc multe schimbări, chiar răsturnări de situație.

Conform protocolului regal, imediat după ce monarhul a murit, s-a scandat ”Trăiască Regele”. Însă Charles, chiar în al doilea an de domnie, a întâmpinat probleme colosale: el însuși a fost diagnosticat cu cancer, în timp ce nora sa preferată și viitoarea regină a primit același diagnostic neașteptat, după o operație abdominală complicată.

Duminică, este 8 septembrie și se împlinesc doi ani de la decesul reginei Elisabeta, suverana care a domnit 70 de ani pe tronul britanic.

Un fost majordom regal a dezvăluit cum crede că Familia Regală va marca în zilele următoare a doua comemorare de la moartea Reginei Elisabeta.

Paul Burrell, fostul majordom al Prințesei Diana, a spus că familia regală va merge în formulă completă la Balmoral, pentru a marca ziua de comemorare „în privat”.

Martorul a dezvăluit Slingo: „Pe 8 septembrie, ne vom aminti cu toții de regină. Mi se pare fascinant că s-a stins la Balmoral, locul atât de drag sufletului său, reședința de vară scoțiană de care o legau atâtea amintiri, refugiul pe care l-a prețuit alături de Prințul Philip și unde copiii au copilărit. Mai mult ca sigur, va exista o cină de comemorare în cinstea ei, iar Regele Charles probabil că va ține un toast în amintirea ei. 70 de ani înseamnă ceva, suverana a domnit cu înțelepciune și a ajuns să sărbătorească Jubileul de Platină. Cred că toată familia va fi acolo pentru a marca asta în privat.”

Burrell a adăugat că „timpul s-a oprit” pentru familia regală la Balmoral, iar amintirea regretatei regine se află la fiecare colț.”

Conform tradiției regale, regele și regina s-au deconectat în august la Balmoral, iar în vizită au venit și cei mai importanți membri regali, inclusiv Prințul și Prințesa de Wales.

Foto: Profimedia & GettyImages

Mai multe