Cum va fi prima vară pentru Frederik și Mary ca rege și regină ai Danemarcei! Programul e stabilit

3 iunie 2024   Royals

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei au programul stabilit pentru vara aceasta!

Regele Frederick și Regina Mary se află în fața primei lor veri ca rege și regină. Cunoaștem deja câteva dintre planurile lor pentru următoarea perioadă. Începând cu 9 iulie, monarhul și familia sa se vor muta în sudul peninsulei Jutland, care se învecinează cu Marea Nordului, Marea Baltică și strâmtorile Skagerrak și Kattegat, pentru a petrece ceva timp la Castelul Graasten, care este folosit de monarhii danezi vara de aproape nouăzeci de ani.

Graasten a fost folosit de familia regală daneză încă din 1935, când Regele Frederic al IX-lea și Ingrid, bunicii Regelui Frederik al X-lea, erau prinți moștenitori și au primit dreptul de a-l folosi ca dar de nuntă. De atunci, Regina Margrethe a continuat să își petreacă verile acolo și a devenit un loc de poveste și de întâlnire pentru toate rudele foștilor suverani.

Acum, Regele Frederick și Regina Mary vor fi gazde pentru prima dată și au decis să continue tradiția la Castelul Graasten. Pe lângă copiii lor, li se vor alătura Regina Margrethe și Prințesa Benedicta, mătușa regelui. Startul sezonului va începe cu o recepție oficială în cadrul căreia Regele și Regina vor fi primiți de primarul municipalității din Sonderborg, Erik Lauritzen, și de alți oficiali.

În timpul șederii familiei regale la Castelul Graasten nu se vor face vizite în grădini, iar garda regală va mărșălui zilnic prin oraș până la castel. Schimbarea gărzii este programată să aibă loc în curte la ora 12:00 în zilele de vineri.

Actualul Palat Grasten este al treilea palat construit pe locul actual. Primul a fost construit la mijlocul secolului al XVI-lea și era o mică cabană de vânătoare. Din nefericire, clădirea a ars și a fost construită una nouă în 1603, probabil în aripa sudică a celei actuale. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost folosită ca spital.

Primul turneu regal pentru Frederik și Mary

În urmă cu câteva săptămâni, Regele Frederik și Regina Mary au pornit în primul lor turneu regal, au ajuns în Norvegia și în Suedia. Cei doi urmează să facă mai multe vizite oficiale, inclusiv în Insulele Feroe și în Groenlanda, ambele fiind teritorii autonome ale țării.

Datele provizorii ale vizitelor publicate pe site-ul lor oficial au arătat că familia regală se va afla în Insulele Feroe în perioada 11-14 iunie și se va opri în Groenlanda între 29 iunie și 8 iulie. Cu toate acestea, s-a schimbat data călătoriei, aceasta urmând să se încheie cu două zile mai devreme decât era prevăzut. Nu a fost dezvăluit un motiv pentru scurtarea vizitei.

Foto: Profimedia, Getty Images

Mai multe