De ce a fost “devastată” mama Reginei Elisabeta atunci când aceasta l-a ales pe Prinţul Philip drept soţ?

1 aprilie 2022   Royals

Se împlinesc 20 de ani de la dispariţia mamei Reginei Elisabeta, Regina-Mamă, care a murit la vârsta record de 101 ani.

Născută Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, văduva Regelui George al VI-lea a avut o relaţie foarte strânsă cu fiica ei cea mare, Elisabeta, dar asta nu înseamnă că aceasta a fost de acord şi cu alegerile ei sentimentale.

În 1947, când pe atunci Prinţesa Elisabeta s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, un prinţ grec fără avere, cu origini daneze şi germane, Regina-Mamă a fost devastată, susţine expertul regal Kinsey Schofield, citat de presa britanică.

Mai mult, atunci când soţul ei a murit, iar Elisabeta a devenit regină, iar Philip prinţ consort, văduvei i-a fost foarte greu să accepte noua ordine a lucrurilor. În plus, Regina-Mamă nu şi-a ascuns deloc sentimentele faţă de Philip, atunci când aceasta a intrat în familia regală britanică, având un arsenal de porecle pentru ginerele său.

Una dintre acestea a fost “Hunul”, cu referire la originile germane ale prinţului. Regina-Mamă avea o antipatie ştiută faţă de germani, iar hunii erau termenii peiorativi cu care Aliaţii se refereau la forţele germane şi austro-ungare în Primul Război Mondial.

Evident că Regina Elisabeta a fost prinsă în acest conflict tacit între mama sa şi soţul ei mult iubit, însă, cu trecerea anilor, cei doi au reuşit să aibă o relaţie mult mai relaxată.

Mai multe