De ce fiica Prințesei Beatrice, Sienna, nu a fost felicitată de ziua ei de membrii familiei regale

20 septembrie 2024   Royals

Beatrice este fiica cea mare a foștilor soți Sarah Ferguson și Prințul Andrew. Prințesa s-a născut pe 8 august 1988, iar sora ei mai mică, Eugenie, a sosit pe 23 martie 1990.

În timp ce Prințul Andrew și Sarah s-au despărțit în 1992 și au divorțat în 1996, ei au rămas apropiați până în ziua de azi, când fiicele lor sunt mari și mame, la rândul lor.

Prințesa Beatrice are doar un copil biologic, pe fiica Sienna, în timp ce sora sa are doi fii: August și Ernest. Totuși, Beatrice are un fiu vitreg, provenit dintr-o relație anterioară a soțului său Edoardo Mapelli Mozzi. Acesta este tatăl lui Christopher 'Wolfie' Woolf.

Întrucât fiica Prințesei Beatrice, Sienna Mapelli Mozzi, și-a sărbătorit cea de-a 3-a aniversare miercuri, mulți fani regali au remarcat că au lipsit tradiționalele urări regale care se fac când e ziua unui membru al clanului. Micuța însă nu le-a primit. Care să fie motivul? Probabil unul destul de simplu.

Spre deosebire de sora ei, Prințesa Eugenie, prințesa Beatrice, ține foarte mult la protejarea intimității fiicei sale. 

Despre fiica Prințesei Beatrice știm doar că există, nu știm însă cum arată, deoarece mama ei nu permite în spațiul public fotografii cu ea. Singurele poze apărute cu micuța Sienna sunt cele postate de prințesă pe contul ei de Instagram, în care fetița apare mereu cu spatele.

Este interesant că Sienna provine dintr-un mix de nobilime britanică și italiană. Din partea mamei sale, ea este nepoata Prințului Andrew, Duce de York, și a lui Sarah Ferguson, Ducesă de York, și, cel mai important, strănepoata regretatei Regine Elisabeta a II-a.

Chiar dacă Beatrice, în vârstă de 36 de ani, nu este activă pe contul ei X, soțul ei Edoardo Mapelli Mozzi mai împărtășește noutăți ocazional pe Instagram, dar anul acesta a ales să nu o mai facă.

La fel ca mulți dintre verii săi regali, nici Sienna nu deține un titlu regal. Cu toate acestea, datorită moștenirii nobile italiene a tatălui ei, ea poartă titlurile de Nobile Donna și Contessa - echivalentul italian al unei contese.

Aceste titluri reflectă legătura ei cu descendența aristocratică a tatălui ei. Deși astfel de titluri nu mai sunt recunoscute oficial în Italia, ele pot fi încă folosite ca semn de respect și tradiție. Într-o zi, Edoardo va moșteni casa veche a familiei sale, Villa Mapelli Mozzi, care datează din secolul al XVIII-lea, situată în nordul Italiei.

Foto: Instagram, Profimedia, Getty Images

Mai multe