De ce Kate Middleton și Meghan Markle n-au purtat niciodată tiara de la nuntă a Prințesei Diana

3 septembrie 2024   Royals

Ambele nurori ale Prințesei Diana au purtat bijuterii fabuloase, care le-au pus în valoare, dar nu și piesa spectaculoasă pe care regretata Prințesă de Wales a purtat-o în mod emblematic la nunta ei regală din 1981.

Nici Kate Middleton, nici Meghan Markle nu au purtat Tiara Spencer, diadema spectaculoasă și strălucitoare cu care soacra lor, Prințesa Diana, s-a împodobit când a devenit mireasa viitorului rege britanic Charles.

N-au purtat-o și nu sunt șanse să o poarte în viitor.

Atât Prințesa de Wales, cât și Ducesa de Sussex și-au făcut debutul cu o tiară regală în zilele nunților lor.

Prințesa Kate, acum în vârstă de 42 de ani, a împrumutat tiara Cartier Halo de la Regina Elisabeta pentru nunta ei din 2011 cu Prințul William la Westminster Abbey.

Lui Meghan Markle, acum în vârstă de 43 de ani, i-a fost împrumutată Tiara Bandeau de diamante a Reginei Mary, din colecția familiei regale, pentru nunta ei din 2018 cu Prințul Harry.

În vreme ce Ducesa de Sussex s-a afișat cu această diademă regală doar la nunta ei, Kate Middleton a mai purtat-o pe a sa la multe evenimente regale, unde protocolul impunea tiara.

Mai exact, actuala Prințesă de Wales a purtat diadema de la nuntă la 11 ocazii diferite începând din 2015.

Cu toate acestea, Tiara Spencer, una din bijuteriile preferate ale Prințesei Diana, nu a fost purtată de niciuna dintre nurorile ei.

Diana a purtat bijuteria moștenire de familie la nunta ei din 1981 cu viitorul monarh și a folosit-o și la alte evenimente oficiale din anii următori.

Tiara Spencer face parte din familia Spencer de aproape un secol, potrivit The Court Jeweller, și a fost purtată și de ambele surori ale Dianei, Jane și Sarah, la nunțile lor. Bijuteria a revenit în atenția publică după ce a fost purtată de Celia McCorquodale, nepoata Prințesei Diana, la nunta ei din 2018.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca Tiara Spencer să fi fost luată în considerare pentru look-urile de mireasă ale lui Kate sau Meghan.

Lauren Kiehna de la The Court Jeweler a dezvăluit anterior lui Marie Claire că Tiara Spencer nu era o opțiune nici pentru Kate, nici pentru Meghan în zilele nunții lor, deoarece „nu a fost niciodată o tiara regală”. În schimb, atât soția prințului William, cât și cea a prințului Harry au împrumutat diademe regale din colecția regală a Reginei Elisabeta.

Foto: Profimedia

Mai multe