De ce Prințul Philip nu a purtat niciodată coroană, nici măcar la încoronarea Reginei Elisabeta

27 aprilie 2023   Royals

A fost partenerul ei timp de 73 de ani, dar soțul Reginei Elisabeta, Prințul Philip, nu a purtat niciodată coroană.

De ce nu a purtat Prințul Philip coroană niciodată? Iată și răspunsul! Regretatul membru al familiei regale nu a fost rege, chiar dacă a fost căsătorit cu cea care a fost regina Angliei timp de peste 70 de ani. Titlul de "rege" este acordat doar unui bărbat care moștenește tronul și domnește ca monarh.

În schimb, Prințul Philip, care fusese anterior Prinț al Greciei și Danemarcei, a avut titlul de Duce de Edinburgh. După ce Regina Elisabeta a preluat tronul când tatăl ei, Regele George al VI-lea, a murit în 1952, Prințul Philip a devenit cunoscut sub numele de "prinț consort". Dar, întrucât era prinț, și nu rege, Philip nu a fost încoronat în cadrul ceremoniei de încoronare din 1953.

Cu toate acestea, regulile sunt diferite atunci când monarhul domnitor este bărbat, așa cum lumea va vedea pe 6 mai, la încoronarea Regelui Charles. Evident, monarhul va fi încoronat în cadrul ceremoniei de la Westminster Abbey. Și soția lui Charles, numită acum Regina Camilla, va fi, de asemenea, încoronată, deoarece deține titlul de "regină consort" nu "prințesă consort".

Au existat unele speculații cu privire la titlul pe care îl va purta Camilla, în mare parte din cauza controversei legate de relația lor din timpul căsătoriei Prințului Charles cu Prințesa Diana și a căsătoriei Camilei cu primul ei soț, Andrew Parker Bowles.

Statutul de femeie divorțată al Camilei a jucat, de asemenea, un rol în ceea ce privește presupusul său titlu. "Regina consort" este titlul tradițional pentru soția unui monarh în funcție. Titlul de "regină" este rezervat doar femeilor care au devenit monarh prin linia de succesiune.

În ziua în care a fost anunțată logodna lor din 2005, într-un comunicat de presă s-a anunțat: "Se intenționează ca doamna Parker Bowles să folosească titlul ASR Prințesa Consort atunci când Prințul de Wales va accede la Tron". Dar totul s-a schimbat într-un mesaj publicat cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a domniei Reginei Elisabeta. Monarhul, pe atunci în vârstă de 95 de ani, a anunțat: "Atunci când, la împlinirea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie; și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consort".

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe