De ce Regele Charles și-a dezvăluit diagnosticul, în timp ce Kate Middleton îl ține pe al ei ascuns

25 ianuarie 2024   Royals

Anunțurile privind starea de sănătate a lui Kate Middleton și a Regelui Charles au venit la câteva ore distanță unul de celălalt, dar cu câteva diferențe majore.

La două ore după ce Palatul Kensington a dezvăluit "intervenția chirurgicală abdominală planificată" a prințesei Kate Middleton, pe 17 ianuarie, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles va fi operat pentru o prostată mărită, veste pe care a dezvăluit-o pentru a inspira și alți bărbați să își facă controalele de rutină. O procedură corectivă pentru afecțiunea benignă este programată pentru această săptămână, ceea ce a dus la o amânare temporară a angajamentelor sale publice.

În timp ce veștile despre starea de sănătate a lui Kate Middleton au fost dezvăluite abia după ce a avut loc intervenția chirurgicală, anunțul despre Regele Charles a fost făcut înainte de intervenția sa planificată.

"A fost rezonabil să fie mai deschis în această privință, deoarece, altfel, oamenii ar fi putut să se gândească la ce este mai rău", spune o persoană din interiorul palatului în exclusivitate pentru publicația People.

În calitate de monarh, starea de sănătate a lui Charles este de mare importanță. Iar decizia sa de a-și evidenția diagnosticul a avut deja un impact: anunțul său de săptămâna trecută a determinat o creștere de 1.000% a căutărilor despre mărirea prostatei pe site-ul Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie. 

În timp ce Regele Charles a optat pentru transparență în ceea ce privește diagnosticul său, prințesa Kate Middeton, în vârstă de 42 de ani, a ales discreția, exprimându-și "dorința de a menține cât mai multă normalitate" pentru copiii ei mici, prințul George, 10 ani, prințesa Charlotte, 8 ani, și prințul Louis, 5 ani, potrivit biroului său.

Deși intervenția chirurgicală abdominală planificată a prințesei Kate Middleton a fost considerată un succes, iar o sursă regală a declarat că "se simte bine", șederea ei în spital de 10 până la 14 zile și recuperarea anticipată de trei luni acasă au stârnit însă îngrijorări. Palatul nu a dezvăluit natura afecțiunii sale, dar a informat că este necanceroasă. "Prințesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declarație. Ea speră că publicul va înțelege dorința ei de a menține cât mai multă normalitate pentru copiii ei; și dorința ei ca informațiile medicale personale să rămână private", se arată în declarația palatului.

Apropiații Prințului și Prințesei de Wales spun că viața de familie este prioritatea cuplului. Prințul William, în vârstă de 41 de ani, și-a eliberat agenda pentru a fi alături de prințesa Kate și pentru a susține familia lor și nu este de așteptat să își reia îndatoririle publice decât la câteva zile după ce aceasta se va întoarce acasă. El are grijă de copii alături de bona Maria Teresa Turrion Borrallo.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe