De ce Regina Camilla nu a purtat o tiară la balul din Kenya! A strălucit fără accesoriul regal suprem

1 noiembrie 2023   Royals

Regina Camilla a apărut fără accesoriul regal suprem la balul din Kenya, care a avut loc în seara de 31 octombrie.

Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, a renunțat la o coroană impresionantă pentru banchetul de stat de la Casa de Stat din Nairobi, Kenya, care a încununat prima zi completă a vizitei sale de stat alături de Regele Charles. Palatul Buckingham a declarat că cei doi regali vor "recunoaște cele mai dureroase aspecte ale istoriei comune a Regatului Unit și Kenyei" în timpul călătoriei.

Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, și-a folosit discursul de la dineul diplomatic pentru a-și exprima "cea mai mare tristețe și cel mai profund regret" în legătură cu "greșelile din trecut", dar nu și-a cerut scuze în mod direct în numele coroanei, așa cum au cerut unii protestatari și istorici la începutul călătoriei, scrie People

Regina Camilla a strălucit într-o ținută de la brand-ul de Anna Valentine, iar Rachel Ruto, prima doamnă a Republicii Kenya, a purtat o rochie strălucitoare roșie, verde și neagră,  culorile drapelului kenyan.

Vizita de stat marchează prima călătorie a regelui și a reginei într-o țară din Commonwealth de la moartea Reginei Elisabeta în septembrie 2022. 

Renunțând la tiară la apariția de la balul din Kenya, Regina Camilla a eliminat potențialele proteste legate de accesorizarea cu un simbol vizual al monarhiei într-o țară aflată anterior sub dominație britanică și marcată de rebeliunea Mau Mau.

Regele Charles, ținută clasică și discurs clar la balul din Kenya

La balul de marți seară, Regele Charles a ales un costum negru cu cravată gri și un mac prins de reverul sacoului. Atât el, cât și președintele kenyan Ruto au ținut discursuri în fața invitaților reuniți în timpul mesei. În discursul său, Regele Charles și-a exprimat cele mai profunde regrete pentru suferințele cauzate de Imperiul Britanic, dar nu s-a oprit la scuze.

„Intimitatea istoriei noastre comune este cea care a adus laolaltă popoarele noastre. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem, de asemenea, cele mai dureroase momente ale relației noastre lungi și complexe. Greșelile din trecut sunt cauza celei mai mari tristeți și a celui mai profund regret. Au existat acte de violență abominabile și nejustificabile comise împotriva kenyenilor în timp ce aceștia duceau, așa cum ați spus la Națiunile Unite, o luptă dureroasă pentru independență și suveranitate - și pentru aceasta nu poate exista nicio scuză. Întorcându-mă în Kenya, contează foarte mult pentru mine să înțeleg mai bine aceste nedreptăți și să mă întâlnesc cu unii dintre cei ale căror vieți și comunități au fost afectate atât de grav."

Foto: Profimedia

Mai multe