De la balconul regal direct la universitatea de la Londra. Alexia a Olandei a ajuns la UCL

22 septembrie 2024   Royals

În vârstă de 19 ani, fiica mijlocie a Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima își începe săptămâna aceasta studiile în Știință și inginerie pentru schimbări sociale.

Pentru o tânără de vârsta ei, începerea acestei noi etape este emoționantă, cu un amestec de stres și entuziasm. Prințesa Alexia a Olandei este deja la Londra, unde își reia pregătirea academică după anul sabatic, pregătită să trăiască cu intensitate și plină de energie această perioadă din viața ei care o va marca pentru totdeauna. Dincolo de ceea ce va învăța, Prințesa Alexia își va face prieteni și va cunoaște oameni care, într-un fel sau altul, vor face parte din dezvoltarea sa ca prințesă.

Duminica aceasta, la scurt timp după ce am văzut-o alături de familia sa la balconul oficial al Palatului, fiica mijlocie a Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima a ajuns la University College London, imortalizându-se zâmbitoare în fața clădirii universității. O fațadă cu portic clasic și cupolă, unde cuvântul „Welcome” poate fi citit pe un panou mare, adresat studenților care sosesc, pentru a le oferi cea mai bună primire.

Prințesa în vârstă de 19 ani, care este deja un simbol al frumuseții și stilului la ea în țară, apare într-o scurtă înregistrare cu părul ei frumos de culoarea cuprului fluturând în vânt și cu soarele pe față, purtând o vestă elegantă din piele de căprioară cu nasturi și guler, a cărei culoare se asortează cu nuanța părului ei.

Sora mai mică a Prințesei moștenitoare Amalia a Țărilor de Jos va studia Știința și ingineria pentru schimbări sociale, o diplomă în care poate dobândi „competențe multidisciplinare care sunt foarte căutate în afaceri, caritate, guvern și poziții politice”, spune universitatea pe site-ul său corporativ.

Colegiul și campusul urban al UCL sunt noua casă a Alexiei, deși ea nu e străină de p astfel de ambianță studențească, ea petrecând deja doi ani în Regatul Unit pentru a studia Bacalaureatul Internațional la UWC Atlantic College din Țara Galilor, același loc unde a fost educată Prințesa Leonor - în același timp cu ea - și unde studiază în prezent Infanta Sofia.

Noua sa destinație, renumitul University College London, este o instituție publică care a fost fondată în urmă cu aproape două secole - la 11 februarie 1826 - ca o alternativă laică la Oxford și Cambridge, instituții religioase. Ca atare, a fost prima din țară care a admis studenți indiferent de religie și a doua care a permis accesul femeilor alături de bărbați. În prezent, are peste 43 000 de studenți, iar taxele de școlarizare variază în funcție de curs, dar variază între 21 000 și 26 000 de lire sterline (25 000 - 31 000 de euro).

FOTO: Getty Images, Casa Regală olandeză, Profimedia

Mai multe