Detaliul sfâșietor despre anunțul botezului Prințesei Lilibet! Care e legătura cu Regina Elisabeta

9 martie 2023   Royals

Prințul Harry și Meghan Markle au ales o zi importantă pentru a face anunțul despre botezul fiicei lor, Prințesa Lilibet.

Fanii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle au remarcat imediat că anunțul despre botezul lui Lilibet a fost făcut pe 8 Martie, de Ziua Internațională a Femeii. În cadrul familiei regale britanice, ziua de 8 a lunii are o semnificație și mai importantă.

Vestea a fost dată pe 8 martie, la exact șase luni de la moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Monarhul a încetat din viață în casa ei din Balmoral, la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Nu este prima dată când Harry și Meghan au ales zile importante pentru a-și face publice anunțurile. Spre exemplu, ei au ales să anunțe sarcina lui Meghan Markle cu Lilibet de Ziua Îndrăgostiților, în 2021, în aceeași zi în care Prințesa Diana și-a anunțat sarcina cu Prințul Harry, cu mulți ani în urmă.

Cu toate acestea, pe Netflix, Prințul Harry a dezvăluit că a fost doar o coincidență. „Am fost șocat. Nu aveam nicio idee. A fost doar o coincidență sau poate că nu a fost o coincidență”, a spus Ducele de Sussex.

Lilibet a fost botezată în Montecito, California

Lilibet Diana, în vârstă de un an și nouă luni, a fost botezată la data de 3 martie. Ceremonia a avut loc în casa Prințului Harry și a lui Meghan Markle din Montecito, Santa Barbara. Un purtător de cuvânt al cuplului a confirmat știrea pentru presa americană: „Pot confirma că Prințesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de către arhiepiscopul Los Angeles-ului, reverendul John Taylor”.

Regele Charles, Regina Camilla, Prințul William și Kate Middleton au respins invitația Prințului Harry și a lui Meghan Markle de a participa la botezul fiicei lor, susține o sursă regală. Evenimentul intim de pe proprietatea lor din Montecito a avut aproximativ 20-30 de participanți, dar cei mai în importanți membri ai familiei regale britanice nu s-au numărat printre ei. Aceasta este prima dată când Lilibet Diana a fost menționată în mod public cu titlul de „Prințesă”, un titlu pe care l-a primit la urcarea pe tron a bunicului ei, Regele Charles al III-lea.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe