Dieta simplă care a ajutat-o pe Regina Elisabeta să trăiască până la 96 de ani! Avea o băutură preferată

25 septembrie 2024   Royals

Regina Elisabeta a surprins mereu cu energia ei, chiar și la 96 de ani, iar acest fapt se datorează în mare parte stilului său de viață sănătos.

O echipă de bucătari de la Palatul Buckingham și Castelul Windsor îi pregătea mesele și banchetele Reginei Elisabeta, meniurile personalizate fiind aprobate de regină cu câteva zile înainte de evenimente. Potrivit fostului bucătar-șef regal Darren McGrady, în fiecare săptămână reginei i se trimitea o carte de meniuri, scrisă în franceză și legată în piele roșie, care conținea o mare varietate de rețete. 

„Bucătarii alegeau meniurile, iar ea punea o linie peste cele pe care nu le dorea. Uneori, le completa pe toate și punea ceva diferit - de exemplu, dacă lua cina cu Prințul Andrew, preferatul lui era Crème Brulee cu portocale Sandringham”. 

Micul dejun al Reginei Elisabeta

Se pare că Reginei Elisabeta îi plăcea întotdeauna să își înceapă ziua cu o ceașcă de ceai Earl Grey, fără lapte sau zahăr, și cu unul sau doi biscuiți. Apoi își lua micul dejun principal în sala de mese principală de la Palatul Buckingham, mic dejun care conținea cereale, iaurt, pâine prăjită și marmeladă.

Ouăle amestecate cu somon afumat ar fi fost, de asemenea, favorite. 

Ce mânca la prânz Regina Elisabeta

Peștele era din nou favorit la ora prânzului. De asemenea, reginei îi plăcea în mod deosebit un cocktail cu gin și Dubonnet înainte de a lua prânzul, relatează site-ul britishheritage.com. Monarhul se bucura adesea de o farfurie simplă de pește și legume pentru masa de prânz. 

Ceaiul de după-amiază

Regina Elisabeta obișnuia să bea un ceai Earl Grey alături de un sandviș cu castraveți, iar ouăle și somonul afumat erau și ele preferate. De asemenea, prăjitura cu biscuiți de ciocolată și prăjitura cu ghimbir erau incluse în mod regulat la ceaiul de după-amiază al monarhului.

Ce mânca la cină Regina Elisabeta

Carnea, peștele și legumele erau alimente de bază la cină pentru regină, a dezvăluit Darren. „Îi plăcea să folosească ingrediente de pe proprietate, așa că dacă aveam somon din Balmoral din râul Dee, îl mânca, era unul dintre preferatele ei”. El a adăugat: „Am gătit multă mâncare tradițională franceză, cum ar fi halibut pe un pat de spanac cu sos Mornay”. „Pentru un fel principal îi plăcea vânatul, preparate precum friptură cu un sos de ciuperci și whisky, mai ales dacă o făceam cu vânat”, a declarat Darren pentru revista Hello! Magazine.

„Pentru un prim fel îi plăcea pateul Gleneagles, care este somon afumat, păstrăv și macrou.” La desert îi plăcea ciocolata, căpșunile de la Balmoral și piersicile albe cultivate la Castelul Windsor.

Ce bea Regina Elisabeta

În 2017, Darren McGrady a vorbit despre zvonurile conform cărora Regina Elisabeta obișnuia să bea patru cocktailuri pe zi. El a declarat pentru CNN: „Ar fi culmea dacă ar bea atât de mult. Tot ce am spus a fost că îi place un gin și Dubonnet. Asta este băutura ei preferată”.

Darren a adăugat că, atunci când Regina bea ceva la cină, era de obicei un pahar din vinul ei dulce german preferat. „Doar seara. Cu siguranță nu bea patru pahare pe zi”. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe