Dietele care îi ajută pe Regele Charles și pe Camilla să se mențină în formă! Ce fructe și legume preferă

22 septembrie 2024   Royals

Tom Parker Bowles, fiul Reginei Camilla, dezvăluie ce mănâncă membrii familiei regale în cartea sa care va fi lansată în curând, „Cooking and the Crown: Rețete regale de la Regina Victoria la Regele Charles al III-lea”.

Tom Parker Bowles dezvăluie amănunte importante despre dietele mamei sale, Regina Camilla, și ale tatălui său vitreg, Regele Charles. Tom, în vârstă de 49 de ani, care este fiul Camilei și al fostului ei soț, Andrew Parker Bowles, a scris un articol pentru The Daily Mail despre diferitele cerințe culinare ale monarhilor, înainte de lansarea cărții sale, „Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III”.

Potrivit lui Tom Parker Bowles, Regina Camilla, 77 de ani, și Regele Charles, 75 de ani, mănâncă „mâncare simplă, sănătoasă și de sezon”. El a adăugat că mesele lor sunt supravegheate de bucătarul-șef regal Mark Flanagan, care călătorește cu ei la diferitele lor proprietăți.

În ceea ce îl privește în mod special pe rege, Tom l-a descris ca pe un „adevărat erou al alimentației”, care „practică ceea ce predică”, mai ales când vine vorba de durabilitatea alimentelor. El a spus despre cămara regelui este adesea umplută cu „bunătățile de sezon de pe proprietățile sale regale”, inclusiv „vânat, carne de vită și de miel”, plus fructe și legume precum „mazăre, căpșuni, zmeură și sfeclă”. „Nu există risipă la masa Regelui Charles”, a spus Tom.

Autorul cărții de bucate a remarcat, de asemenea, că tatăl său vitreg „nu mănâncă deloc prânzul” și adesea sare peste masă în favoarea unui ceai de după-amiază „relaxat”, o tradiție veche de secole în rândul regalității britanice și ceva ce, potrivit lui, monarhul ia în serios. Ceaiul de după-amiază, a spus Tom, este servit în mod tradițional la ora 17.00, iar alături ar putea servi „macarons, napolitane, biscuiți, praline, împreună ouă fierte pe pâine prăjită, creveți și sandwich-uri” umplute cu „pui, somon afumat, șuncă și muștar”.

Cât despre mama sa, autorul a povestit că «mănâncă un prânz foarte ușor», adesea sub formă de «un bol de supă de pui» sau «somon afumat». De asemenea, Regele Charles și Regina Camilla optează adesea pentru o cină „relaxată”. Cu toate acestea, Tom Parker Bowles a precizat că banchetele oficiale nu sunt deloc relaxate, deoarece oaspeții sunt adesea serviți cu trei feluri de mâncare la mesele lungi amenajate la St. George's Hall din Windsor sau în sala de bal din Palatul Buckingham. El a spus că meniurile sunt „încă scrise în franceză” și sunt trimise regelui și reginei pentru aprobare înainte de eveniment.

 În cartea sa, Tom aprofundează, de asemenea, alimentele și poftele culinare ale monarhilor anteriori, inclusiv ale regretatei Regine Elisabeta și ale Prințului Philip, și modul în care bucătarii de la diferitele reședințe de la Palatul Buckingham, Sandringham și Balmoral le pregătesc mesele. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe