Doliu în familia Reginei Letizia a Spaniei: a pierdut-o pe cea considerată o a doua mamă

28 iulie 2021   Royals

Regina Letizia a Spaniei trece printr-o perioadă dificilă, după ce bunica ei în vârstă de 93 de ani a trecut în nefiinţă.

Soţia Regelui Felipe al Spaniei era incredibil de apropiată de această bunică paternă, pe numele ei Menchu Alvarez de Valle, născută în anul 1928, în Santander. Jurnalistă de profesie, şi încă una foarte apreciată în Spania natală, la fel ca nepoata ei, bunica Letiziei a trăit cea mai mare parte a vieţii sale în localitatea Oviedo.

În 1949, aceasta s-a căsătorit cu Jose Luis Ortiz Velasco, cu care a avut trei copii, printre care şi pe tatăl Letiziei, Jesus Jose Ortiz Alvarez. Acesta a călcat pe urmele mamei sale, lucrând în presă, lucru pe care l-a făcut, o generaţie mai târziu, şi Letizia.

După cum bine ştim, aceasta şi-a început cariera ca reporter şi, apoi, prezentatoare de ştiri la postul naţional de televiziune. La rândul lor, fiicele suveranilor Spaniei, Prinţesa Leonor şi Infanta Sofia, au fost foarte apropiate de străbunica lor, iar pierderea bătrânei va fi greu de suportat chiar şi de către aceste adolescente.

Foto: profimedia

Mai multe