Ducesa de Sussex n-are salariu. Şi-atunci din ce trăieşte Meghan Markle?

24 octombrie 2018   Royals

Odată ce s-a măritat cu un prinţ adevărat, cu toţii am crezut că viaţa fostei actriţei hollywoodiane s-a îmbunătăţit simţitor din punct de vedere fianaciar. Şi chiar aşa şi e! Doar că soţia Prinţului Harry nu beneficiază, în mod direct, de o remuneraţie regală ca alţi membrii marcanţi al familiei regale britanice, precum soţul ei, de pildă. Şi atunci cum se întreţine Meghan?

Să faci parte dintr-o familie regală este o adevărată binecuvântare, însă nu toţi membrii monarhiei britanice trăiesc în puf fără să ridice un degeţel. Nu. De fapt, cele mai neînsemnate regalităţi din Marea Britanie au serviciu, ca restul muritorilor de rând. De pildă, Prinţesa Eugenie este directoarea unei galerii de artă, în ciuda faptului că este nimeni alta decât nepoata Reginei Elisabeta a II-a! 

Iar sora ei, Prinţesa Beatrice, şi ea născută şi crescută în sânul familiei regale, lucrează în cadrul unei companii de software, Afiniti pe numele ei. La fel, verişorul celor două prinţese, Peter Phillips – adică fiul Prinţesei Anne –, este director la Sports Entertainment Limited. Aşa se prezintă situaţia în cazul lor. Au sânge albastru, dar muncesc! Însă cei mai însemnaţi membrii ai familiei regale nu au şi nici nu sunt nevoiţi să aibă job-uri full time, cum avea să descopere şi Meghan Markle, care a fost nevoită să renunţe la cariera ei (mediocră, de altfel) de la Hollywood şi să se dedice exclusiv îndatoririlor regale.

Însă "sacrificiul" pe care l-a făcut fosta actriţă pentru a-i fi alături, pe viaţă, Prinţului Harry a meritat cu prisosinţă! În ciuda faptului că Meghan nu are un salariu propriu-zis, provenit în mod direct de la familia regală, nu este nicio muritoare de foame, evident. De fapt, cheltuielile ei – şi ale soţului ei, împreună cu cele ale Ducilor de Cambridge – sunt suportate de contribuabilii britanici, în bună parte, dar şi de tata socru.

Cum am mai scris şi altă dată, Prinţul Charles îi întreţine pe copiii lui şi pe nevestele lor fără nicio problemă. În plus, Meghan – ca soţie a Prinţui Harry – beneficiază şi de alocaţia anuală pe care fiul Prinţesei Diana o primeşte de la regretata sa mamă. Iar pentru toate aceste venituri, Meghan trebuie să-şi îndeplinească rolul de Ducesă de Sussex şi să ia parte la tot felul de evenimente caritabile şi să bifeze fel de fel de îndatoriri regale.   

Spuneam că Meghan nu mai are salariu în momentul de faţă (doar beneficii financiare primite indirect, adică prin intermediul soţului ei), dar o anumită sumă de bani tot mai primeşte, în mod regulat, de peste Ocean, având în vedere că episoadele din Suits, în care apărea şi ea, se mai difuzează şi în ziua de azi. Mai mult de-atât, ea şi-a vândut recent casa pe care o avea în Toronto, încasând astfel nu mai puţin de 1,6 milioane de dolari din urma tranzacţiei.

Aşadar, o fi fost ea un om obişnuit, fără sânge albastru, înainte de-a intra în familia regală, însă n-a fost nicio sărăntoacă. A avut şi încă mai are banii ei personali (chiar dacă nu-i mai putem considera un salariu propriu-zis), pe care îi cheltuie aşa cum consideră ea potrivit, nefiind astfel nevoită să trăiască de pe urma alocaţiei regale a soţului ei.

Mai multe