După Kate Middleton, și Regele Charles va suferi o operație și își suspendă temporar angajamentele

17 ianuarie 2024   Royals

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va suferi o operație pentru a-și trata o afecțiune benignă la prostată și își va amâna îndatoririle oficiale pentru o scurtă perioadă de timp! Totul după intervenția chirurgicală suferită de Kate Middleton!

Regele Charles va fi internat în spital săptămâna viitoare pentru a fi tratat pentru o afecțiune la prostată, a anunțat Palatul Buckingham. Monarhul va fi supus unei proceduri, iar angajamentele sale publice vor fi amânate pentru o perioadă scurtă de timp pentru a se putea recupera.

Vestea a venit la scurt timp după ce Palatul Kensington a anunțat că Prințesa de Wales se recuperează în spital după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală, urmând să se recupereze și să se retragă de la îndatoririle oficiale timp de trei luni.

Palatul Buckingham a precizat într-o declarație despre rege: "La fel ca mii de bărbați în fiecare an, regele a solicitat tratament pentru prostată. Afecțiunea Majestății Sale este benignă. Așadar, el se va prezenta la spital săptămâna viitoare pentru o procedură.

Angajamentele publice ale regelui vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare". Se înțelege că Regele Charles a ținut să împărtășească detaliile diagnosticului său pentru a încuraja alți bărbați care ar putea avea simptome să se supună unui control, în conformitate cu sfaturi medicale. Regele avea planificate o serie de întâlniri și evenimente la Dumfries House din East Ayrshire joi și vineri, care sunt acum amânate la sfatul medicului său.

Oaspeții, inclusiv demnitari străini și membri ai cabinetului, urmau să călătorească în Scoția, iar Palatul Buckingham a făcut anunțul pentru a le permite acestora să fie informați despre situație.

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a urcat pe tron în urmă cu doar 16 luni, după ce a petrecut 70 de ani ca moștenitor al tronului, și a fost încoronat în luna mai a anului trecut în Westminster Abbey.

Regele Charles a fost văzut ultima dată duminică, când a participat la biserică, la o slujbă religioasă. El a petrecut perioada Crăciunului și a Anului Nou la Sandringham împreună cu restul familiei regale, înainte de a călători în nordul Scoției pentru a petrece timp la casa sa din Birkhall, în apropiere de Balmoral.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe