După un an dificil, Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a luat o pauză. Unde s-a retras?

20 iulie 2023   Royals

O vacanță mult dorită! Regina Danemarcei, în vârstă de 83 de ani, și-a luat concediu după un an complicat pentru Familia Regală daneză.

Regina Margrethe a II-a a plecat în vacanța de vară în ceea ce va fi probabil o pauză foarte necesară pentru suverana în vârstă de 83 de ani, ultima regină europeană ”de sânge” încă în funcție.

Pentru călătoria sa pe mare până la reședința sa de vară, șefa Casei Regale daneze a îmbrăcat un frumos compleu roz, format din rochie, sacou și pălărie, pe care l-a purtat cu o pereche de mocasini și o geantă albă.

Când a ajuns la Sonderborg, aceasta a coborât de pe nava regală, Dannebrog, și a fost întâmpinată, așa cum cere tradiția locului, de localnici și de primarul orășelului, Erik Lauritzen.

Anul acesta, ea își va petrece vacanța de vară la Castelul Graasten, una dintre reședințele regale estivale  aflate în sudul țării, pe care Familia Regală o folosește pentru concedii, chiar dar parcul este deschis concomitent și publicului.

Această pauză pe care Regina Margrethe a II-a și-a luat-o zilele trecute este mai mult decât binevenită, întrucât vine după un an dificil pentru familia sa, care a fost în conflict atunci când ea a anunțat că îi privează pe copiii fiului său cel mai mic, Prințul Joachim, de titlurile princiare. Decizia - care i-a vizat pe Felix, născut în prima căsnicie a lui Joachim, Henrik și Athena - a produs tensiuni în lanț și diverse comentarii în presa locală și internațională, dar suverana s-a ținut tare pe poziție, susținând că vrea ca cei trei tineri să aibă vieți normale. Oare s-o fi temut de un ”așa-numi ”efect Harry” la curtea ei?

Cert e că, între timp, familia și-a rezolvat disputa, însă Prințul Joachim a anunțat că se va muta la Washington, în luna august, pentru a ocupa un post la Ambasada Danemarcei din Statele Unite.

FOTO: Casa Regală

Mai multe