E în centrul atenției! Regina Camilla s-a întors la munca regală, după ce Regele Charles a fost externat

30 ianuarie 2024   Royals

Regina Camilla s-a întors la muncă ieri, 30 ianuarie, după ce cu o zi înainte Regele Charles a fost externat din spital, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru tratarea unei prostate mărite.

Marți după-amiază, Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, a găzduit la Castelul Windsor o recepție pentru cei care au contribuit la noua colecție a Bibliotecii de Miniaturi, expusă lângă Casa de păpuși a Reginei Mary, care își sărbătorește centenarul.

Recepția regală a sărbătorit autorii, ilustratorii și legătorii implicați în proiectul Modern-Day Miniature Library - inclusiv pe fiul reginei, Tom Parker Bowles. Royal Collection Trust prezintă expoziția ca fiind "cea mai mare și cea mai faimoasă casă de păpuși din lume" și a fost finalizată ca un cadou pentru străbunica Regelui Charles, regina Mary, "care iubea toate lucrurile mici și decorative", în 1924, scrie People

În timp ce casa de păpuși sărbătorește 100 de ani, Royal Collection Trust a dezvăluit că Regina Camilla a susținut inițiativa Modern-Day Miniature Library. Pentru această nouă lansare au contribuit 20 de scriitori și ilustratori de renume pentru a produce noi cărți în miniatură care să completeze colecția existentă ca o reprezentare a literaturii britanice contemporane. Fiul Reginei Camilla, Tom, un scriitor culinar cunoscut, a scris în mod corespunzător "O rețetă potrivită pentru o regină". 

Regina Camilla a zâmbit la sosirea la recepția de la Castelul Windsor, marți, unde a făcut un scurt tur al Casei Păpușilor și a verificat noile contribuții. Printre noile piese de la biblioteca miniaturală modernă se numără lucrarea Waterstones Children's Laureate Joseph Coelho și biograful regal Robert Hardman, plus o copie a clasicului pentru copii The Gruffalo, scris de Julia Donaldson și ilustrat de Axel Scheffler, pe care Prințul William a dezvăluit că prințului George și prințesei Charlotte le plăcea să o citească.

Regina Camilla s-a deplasat apoi la Camera Waterloo, unde s-a întâlnit cu autorii, ilustratorii și legătorii care au lucrat la acest proiect. Noile lor cărți în miniatură vor fi expuse în anul centenarului Casei Păpușilor, iar vizitatorii pot vedea replica impresionantă cu un bilet la Castelul Windsor. 

Evenimentul de marți a fost primul eveniment al Reginei Camilla, după ce Regele Charles a fost externat luni din spital, după operația lui de prostată mărită. 

Foto: Profimedia

Mai multe