Ei tocmai s-au întors din Australia! Regii Buthanului au vizitat continentul cu copiii lor

21 octombrie 2024   Royals

Cei trei prințișori au mers într-o a doua mare aventură a lor, după spectaculoasa vacanță din iulie în Mongolia.

Australienii au parte de oaspeți de seamă în timpul sezonului lor de primăvară (în emisfera sudică, e primăvara australă, n.r.). Înainte de a-i primi pe suveranii lor, Regele Charles și Regina Camilla, în mult anunțatul lor turneu regal, aceștia i-au primit pe mai tinerii regali din Bhutan, care au mers însoțiți de cei trei copii ai lor.

Astfel, Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck al Bhutanului a vizitat Australia, însoțit de Regina Jetsun Pema și de micii prinți Jigme Namgyel (8), Ugyen Wangchuck (4) și Sonam Yangden (2). Călătoria în orașele Sydney, Canberra și Perth din Australia a avut ca scop consolidarea legăturilor diplomatice dintre Australia și Bhutan, având în vedere că una dintre „capitalele” continentului, Perth, găzduiește cea mai mare populație bhutaneză din emisfera sudică.

Majestatea Sa a fost întâmpinat în Australia de către guvernatorul general al Commonwealth-ului Australiei, Sam Mostyn, care l-a primit la Admiralty House, reședința oficială a guvernatorului general din Sydney.

Au fost opt zile pline de angajamente pentru tânărul cuplu, inclusiv întâlniri cu importanți lideri de afaceri, politicieni și comunitatea bhutaneză din Australia. De altfel, aceasta este și prima vizită a lui Jigme Khesar în Australia, iar regele în vârstă de 44 de ani și soția sa (care, la 34 de ani, este cea mai tânără regină consort din lume) au încercat să strecoare activități interesante și pentru cei trei copii ai lor. Cei mici, care au fost în centrul vizitei regale și au încântat audiența, s-au aflat în a doua lor mare deplasare, după spectaculoasa vacanță din iulie în Mongolia. Ba chiar frații mai mici ai Prințului moștenitor Jigme Namgyel, Prințul Ugyen Wangchuck și Prințesa Sonam Yangden, au fost un deliciu pentru public.

Regele și Regina Bhutanului au fost extrem de populari de-a lungul turneului lor, atrăgând mulțimi pentru fiecare dintre angajamentele lor. De pildă, la o audiență oficială din Canberra, peste 5.000 de localnici au venit să-i vadă pe Jigme Khesar și Jetsun Pema și mult mai mulți în Perth. 

FOTO: Casa Regală din Bhutan

Mai multe