Elegantă și frapantă! Cine ar fi zis că Margaretei a României îi stă atât de bine în oranj?

15 octombrie 2024   Royals

Majestatea Sa Margareta a ales o culoare vibrantă pentru cea mai recentă apariție a sa, care i-a făcut pe toți să întoarcă capul după ea.

E clar! Griul a fost alungat de la Casa Regală, pentru a face loc culorilor vesele, frapante, care transmit energie și care scot din anonimat orice ținută. Preluând, cumva, principiul pe care mergea regretata Regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care purta haine cât mai colorate - nu doar pentru plăcerea de-a avea o cromatică diferită de la zi la zi, ci și pentru a fi mai ușor de reperat în mulțime (și de cei care doreau s-o vadă, dar și de forțele de ordine, care îi asigurau securitatea) - nepoata sa din România, Majestatea Sa Margareta, pare să integreze tot mai des piese vestimentare în culori tari.

Ieri, de pildă, la întâlnirea pe care a avut-o cu profesorii și cu studenții de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Custodele Coroanei a purtat o frumoasă rochie din boucle, într-o frapantă nuanță de oranj. Ceea ce ne-a atras atenția nu a fost doar cromatica, ci și croiala, închiderea la 6 nasturi amintindu-ne de redingotele militare, din care pare să fie derivat și acest model de rochie. Accesorizarea cu pantofii escarpin din piele întoarsă nude și geanta plic în ton au temperat acest look, care se făcea remarcat de la distanță. De altfel, cam toți cei prezenți au întors capul după Majestatea Sa Margareta, semn că această alegere a funcționat de minune. Chiar și Principele Radu a integrat oranjul în ținuta sa, având o cravată asortată cu outfitul soției sale.

Vizita Custodelui Coroanei și a Principelui Consort la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” se datorează și împlinirii a 135 de ani de la fondare, sub domnia Regelui Carol I. Actualul sediu al universității a fost construit în anii 1937-1939, în timpul domniei Regelui Carol al II-lea. Regele Mihai I a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al UNAp în anul 2013, iar universitatea a fost învestită cu Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2019, de către Majestatea Sa Custodele Coroanei.

În fiecare an, cursanții UNAp participă, la Palatul Elisabeta, la o prelegere despre acțiunea Familiei Regale a României în sprijinul securității naționale și a cooperării internaționale în domeniul învățământului militar.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Mai multe