Emoții la Curtea Japoniei! Venerabila Împărăteasă Michiko a fost operată de urgență

10 octombrie 2024   Royals

Mama Împăratului Naruhito, care va împlini 90 de ani chiar luna aceasta, a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Cu doar câteva zile înainte de a împlini 90 de ani și după o perioadă în care sănătatea ei a fost slăbită, fosta Împărăteasă Michiko a Japoniei le-a dat din nou emoții celor din Familia Imperială. Fosta împărăteasă a Japoniei din 1989 până în 2019 a fost internată de urgență la Spitalul Universitar din Tokyo după ce duminică noaptea a suferit o căzătură, în timp ce se afla la locuința sa, Palatul Imperial Sento. După cum a confirmat Agenția Casei Imperiale, acest accident casnic i-a provocat ruperea femurului de la piciorul drept, iar medicii au hotărât că trebuie imediat supusă unei intervenții chirurgicale.

Cel mai speriat de cele întâmplate a fost soțul său, fostul Împărat Akihito al Japoniei, cu care este căsătorită de 65 de ani și care a vizitat-o în timpul șederii sale în spital. Ultima imagine cu cei doi împreună a fost în weekend, când au fost la un concert al pianistei Michie Koyama. Emoții puternice a avut și Împăratul Naruhito, care a mers într-un suflet la spital să se intereseze de starea mamei sale.

Acest accident casnic se adaugă altor afecțiuni pe care Împărăteasa Michiko le-a suferit în ultima perioadă. În iunie, ea a contractat Covid, care i-a provocat probleme minore la gât, pentru care nu a avut nevoie de îngrijiri spitalicești. În urmă cu doi ani a avut, de asemenea, probleme cu piciorul drept, din cauza unei tromboze venoase profunde. La acel moment a fost supus unei serii de controale periodice pentru a monitoriza cheagul, dar nu i s-a administrat un tratament specific în afară de a bea multă apă și a face ceva mișcare.

În septembrie 2019, în același spital în care este internată acum, a suferit o intervenție chirurgicală pentru cancer la sân, care a fost depistat cu o lună înainte în timpul unui control de rutină la sânul stâng. În același an a suferit o operație de cataractă la ambii ochi și a fost diagnosticată cu o anomalie a valvelor inimii care îi provoca probleme respiratorii.

FOTO: Agenția Casei Imperiale, Profimedia

Mai multe