Emoțiile trăite de Regina Letizia la Jocurile Paralimpice de la Paris! E trup și suflet lângă sportivi

1 septembrie 2024   Royals

În această perioadă, Regina Letizia a Spaniei se află la Paris, acolo unde îi încurajează pe sportivii țării sale care participă la Jocurile Paralimpice!

Sportiva Teresa Perales a Spaniei a bifat un mare succes. Înotătoarea din Aragon, în vârstă de 48 de ani, a câștigat cea de-a 28-a medalie olimpică, egalând astfel palmaresul lui Michael Phelps. Un bronz la categoria 50 m spate pe care l-a sărbătorit ca pe o medalie de aur.

„Are gustul unui record mondial pentru mine. Are multă istorie în spate și mult efort. E pentru toți oamenii care nu au reușit și pentru aceia dintre noi care continuă să spere până la sfârșit”, a transmis sportiva, care a fost susținută chiar de Regina Letizia. 

Printre sutele de fani care s-au adunat pe stadionul La Defense Arena din Paris s-a remarcat prezența Peginei Letizia, care se află în capitala Franței de vinerea trecută pentru a susține delegația spaniolă. Din tribune, regina, îmbrăcată într-un tricou polo alb, blugi și adidași comozi, și-a arătat euforia ridicând brațele, bătând din palme și sărind de bucurie.

Odată competiția încheiată, Regina Letizia a avut ocazia să o salute pe Teresa Perales și să o felicite personal pentru această etapă profesională. „Epopee, Teresa Perales. O medalie de bronz care se adaugă la excelentul tău record de 28 de medalii la Jocuri, egalându-l pe Phelps. Reinventarea și persistența, mai ales după Tokyo 2020, ți-au ghidat calea și puterea unui vis. Ești o legendă a sportului spaniol”, a scris într-o postare pe rețelele de socializare familia regală a Spaniei.

Trebuie remarcat faptul că aceasta nu este prima dată când Teresa și Regina Letizia se întâlnesc, deoarece înotătoarea a fost primită în numeroase ocazii la Palatul regal. În plus, în 2021, ea a primit Premiul Prințesei de Asturia pentru Sport, fiind primul sportiv paraolimpic care l-a primit. „Cine ar fi crezut că scaunul meu mă va duce atât de departe? Cine mi-ar fi spus cât de mult se va schimba în bine societatea, în cazul handicapului.

Vreau să profit de acest moment pentru a le spune copiilor că nu trebuie să așteptăm ca cineva să ne spună ce să facem. Trebuie să ne gândim la asta, să visăm la asta și să o facem, sau cel puțin să încercăm să o facem. Pe parcurs, să ne înconjurăm de prieteni, de oameni care ne vor spune mereu că sunt aici să te ajut”. 

Regina Letizia s-a întâlnit și cu María Delgado, medaliată cu bronz la 200 m spate S12; și cu Iñigo Llopis, campion paralimpic la 100 m spate S8. A fost cu siguranță o zi plină de emoții pentru Regina Letizia!

Foto: Profimedia

Mai multe