Epuizat, dar cu zâmbetul pe buze! Apariția Regelui Charles după ce s-a aflat că suferă de cancer

6 februarie 2024   Royals

Deși a fost diagnosticat cu cancer, Regele Charles nu se ferește de ochii fanilor regali!

Regele Charles a fost văzut pentru prima dată de când Palatul Buckingham a anunțat diagnosticul său de cancer. Marți, Regele Charles și Regina Camilla au fost fotografiați plecând cu mașina de la Clarence House, casa lor din Londra, la o zi după ce palatul a făcut anunțul șocant despre starea de sănătate a regelui.

Cei doi și-au salutat fanii regali din mașină, îndreptându-se spre Palatul Buckingham, de unde ar fi călătorit cu elicopterul spre Sandringham House, scrie People

6 februarie e o zi emoționantă în calendarul familiei regale britanice, iar Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, și Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, calcă pe urmele reginei Elisabeta, petrecând ziua în mare discreție la reședința regală din ținutul Norfolk, la aproximativ 110 mile nord de Londra.

La 6 februarie 1952, regele George al VI-lea a fost găsit mort în patul său de la Sandringham, ceea ce a făcut-o pe fiica sa cea mare, pe atunci în vârstă de 25 de ani, Prințesa Elisabeta, noul monarh al Marii Britanii. A durat câteva ore până când noua suverană a aflat despre moartea tatălui său, întrucât se afla în Kenya, într-un turneu regal cu soțul ei, Prințul Philip. 

De-a lungul domniei sale, Regina Elisabeta și-a petrecut mai mereu ziua de 6 februarie la Sandringham, unde a murit Regele George și unde familia regală se reunește în fiecare an de Crăciun. Nu a fost doar aniversarea morții tatălui ei iubit, ci și ziua în care viața ei s-a schimbat pentru totdeauna, deoarece a devenit imediat noul monarh.

Astfel, Regele Charles s-a întors la Sandringham după ce a petrecut doar o zi la Londra, unde a început tratamentul pentru cancer. Luni, Palatul Buckingham a anunțat că monarhul primește tratament pentru "o formă de cancer". Diagnosticul a fost dat publicității la scurt timp după ce Regele Charles a fost supus unei proceduri pentru tratarea unei prostate mărite benigne pe 26 ianuarie.

Actualizarea a venit la o săptămână după ce a părăsit Clinica din Londra, în urma unei șederi de trei zile după operație. Cu toate acestea, el nu are cancer de prostată. "În timpul recentei proceduri spitalicești a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer", a precizat luni Palatul Buckingham într-un comunicat.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe