Fiica lui Meghan Markle şi-a Prinţului Harry a primit ce i se cuvenea. Palatul britanic a inclus-o, ieri, pe lista de succesiune la tron

27 iulie 2021   Royals

Ieri, presa britanică a subliniat faptul că a doua născută a Ducilor de Sussex, Lilibet Diana, nu era prezentă pe lista oficială cu succesorii la tronul regal, făcută publică pe site-ul Palatului Buckingham.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, sora mai mică a lui Archie, în vârstă de doi ani, s-a născut pe 4 iunie în Santa Barbara, California, şi este, în mod normal, a opta pe linia de succesiune, după Prinţul Charles, Prinţul William şi copiii săi, Prinţul Harry şi Archie. Până ieri, poziţia care trebuia să-I revină fetiţei era ocupată, încă, de Prinţul Andrew, cel de-al treilea născut al Reginei Elisabeta, şi toată lumea credea că palatul regal a omis-o voit pe Lilibet din rândul moştenitorilor cu drepturi la coroană.

Ei bine, tot ieri, la trei zile după ce un expert regal a observat că Lilibet a fost lăsată pe dinafară, site-ul palatului a updatat această listă şi a inclus-o pe fiica lui Meghan şi-a lui Harry acolo unde îi este locul. Această rectificare vine destul de târziu, la şapte săptămâni după naşterea lui Lilibet.

În cazul fratelui ei mai mare, Archie, numele băieţelului a fost adăugat pe listă la doar 15 zile după ce acesta a venit pe lume, în mai 2019. Ce-i drept, atunci, părinţii acestuia, Ducii de Sussex făceau încă parte din familia regală britanică şi locuiau încă în Anglia, aşa că este normal ca palatul să se fi grăbit, în acest caz, să respecte protocolul.

Mai multe