Fiul Prințesei Mette-Marit a fost trimis în „exil”. Unde se ascunde rebelul Marius Borg?

30 august 2024   Royals

În plin scandal, băiatul problemă de la Curtea norvegiană a fost trimis cât mai departe de Oslo, pentru a calma spiritele.

Ieri, tabloidul „Verdens Gang” a publicat imagini cu fiul cel mare al Prințesei Mette-Marit din seara precedentă, pe aeroportul Pisa din Italia. În timp ce tânărul este încă anchetat pentru violență domestică și vandalism, Casa Regală a decis să-l trimită o vreme departe de Oslo într-un mic „exil” în sudul Europei.

Deși este puțin probabil ca această plecare să-i îmbunătățească imaginea, căci încă se află încă sub urmărire penală, Marius Borg Høiby a ajuns, totuși, în Italia în seara zilei de 28 august, relatează ziarul norvegian „Verdens Gang”. Purtând o valiză Louis Vuitton, fiul cel mare al Prințesei Mette-Marit a refuzat să răspundă la întrebările jurnalistului trimis la fața locului.

Această călătorie pare să fi fost planificată de mult timp, deoarece o prietenă a tânărului, prezentatoarea Karianne Vilde Spetalen, se căsătorește în Toscana în primul weekend din septembrie. Din acest motiv, Marius a refuzat o invitație la nunta surorii socrului său, Prințesa Martha-Louise, la începutul verii, cu mult înainte de a se afla sub ancheta justiției. Totuși, invitația a picat cum nu se putea mai bine acum, când chiar nu ar fi bine să fie văzut prin Oslo și, cu atât mai puțin, la nunta Prințesei Martha-Louise cu șamanul Durek Verret.

Avocatul său, Øyvind Bratlien, a declarat pentru „Verdens Gang” că clientul său a decis, chipurile la sfatul său, să facă această călătorie, în ciuda acuzațiilor care i se aduc. Pe de altă parte, avocatul subliniază că Marius Borg nu va participa la nunta prietenei sale, așa cum fusese planificat. „El are nevoie de liniște”, a adăugat el. Mirele și mireasa au negat, de asemenea, că tânărul ar fi fost prezent la sărbători. Atunci de ce avea un costum împachetat atunci când a ajuns în Italia?

Această vizită, a cărei sincronizare este cel puțin îndoielnică, nu este decât încă un capitol dintr-o telenovelă care a cuprins regatul norvegian de la arestarea, la 4 august, a „fiului bonus” al Prințului moștenitor Haakon. În timp ce mărturia incriminatoare a două foste prietene ale acestuia, în zilele care au urmat arestării sale, a întărit imaginea sa de bărbat violent față de femei, publicarea de către revista germană „Bild” a unor fotografii furate ale acuzatului a afectat și mai mult imaginea acestuia. Difuzate pe rând, aceste imagini nedatate îl arată pe fiul lui Mette-Marit pe fugă, uneori fără cămașă, cu bancnote băgate în pantaloni și un pistol în mână (fals, potrivit „Se og Hør”), alteori ținând între degete un pliculeț cu pudră albă. Într-una dintre ele, Marius poate fi văzut purtând un tricou inscripționat cu cuvintele „The line King”. O fotografie deosebit de jenantă atunci când ești fratele mai mare al unei viitoare regine...

Alte dezvăluiri includ furtul unui scuter în zilele premergătoare atacului asupra prietenei sale și utilizarea abuzivă a pașaportului său diplomatic. Este o dezvăluire care începe să afecteze grav imaginea familiei regale, chiar dacă ancheta se află încă în faza incipientă. Până în prezent, Marius Borg a fost interogat de poliție o singură dată, pe 27 august. Anchetatorii își rezervă dreptul de a-l interoga din nou pe tânăr.  

FOTO: Getty Images

Mai multe