Fiul Reginei Camilla s-a dat de gol despre starea de sănătate a Regelui Charles, care suferă de cancer

24 septembrie 2024   Royals

Regele Charles și Regina Camilla vor merge în Australia și Samoa luna viitoare. Vizita se anunță a fi una încărcată chiar dacă monarhul încă suferă de cancer și urmează un tratament de chimioterapie.

Fiul Reginei Camilla a oferit o scurtă actualizare despre starea de sănătate a Regelui Charles în timp ce acesta călătorește în Marea Britanie pentru a-și promova noua carte de bucate, „Cooking and The Crown”.

Tom Parker-Bowles, critic culinar și scriitor, a declarat că „tratamentul Majestății Sale merge bine” și a vorbit despre modul în care mama sa face față diagnosticului de cancer al monarhului. 

La începutul anului, Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer și de atunci urmează un tratament de chimioterapie. Discutând despre acest lucru, Tom Parker Bowles a spus că „medicul său spune că tratamentul merge bine” și a împărtășit că Regina Camilla se descurcă bine, adăugând: „Ea este dură, așa mama mea”.

Aceste dezvăluiri vin cu puțin timp înainte ca Regele Charles și Regina Camilla să călătorească în Australia și Samoa. Călătoria lungă, care începe pe 18 octombrie, este un semn că monarhul în vârstă de 75 de ani se recuperează bine, o sursă declarând că sănătatea sa „are o traiectorie pozitivă”.

Vizita va fi cea mai importantă călătorie în străinătate a Regelui Charles de când a început tratamentul pentru cancer în februarie.

Turneul Regelui Charles și al Reginei Camilla din octombrie

Regele Charles și Regina Camilla vor sosi în Australia pe 18 octombrie și vor petrece șase zile în țară înainte de a zbura spre Samoa pentru reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM). Ei se vor întoarce în Regatul Unit pe 26 octombrie.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: „A trebuit, la fel ca în cazul oricărei vizite, să ne gândim la modul în care ne putem asigura că energia Majestăților Lor este păstrată pentru a fi la maxim”.

„Au existat unele speranțe la începutul anului ca Majestățile Lor să poată vizita Noua Zeelandă și, la sfatul medicilor, acest lucru din păcate nu a putut avea loc. A trebuit să luăm niște decizii dificile împreună cu guvernul australian cu privire la locul unde Majestățile Lor pot ajunge.”

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe