Fratele lui Kate Middleton, probleme cu legea. Cu ce se confruntă James Middleton

6 iulie 2022   Royals

La doar 35 de ani, fratele ducesei de Cambridge,  James Middleton, s-a aventurat în lumea afacerilor, fondând trei companii. Acum are probleme.

Dar succesul pe care îl au părinții săi, care au câștigat milioane din Party Pieces, afacerea pe care au început-o în bucătăria lor, l-a ocolit până acum cu încăpățânare.

Din păcate, asta nu este tot. La doar doar șase luni după ce Boomf – compania fondată de James în 2013– a avut pierderi acumulate de aproape 2 milioane de lire sterline, administratorii au apelat la firma juridică Withers pentru a-i ajuta să investigheze „o plată efectuată către American Express UK” de aproape 52.000 de lire sterline.

Banii au fost predați pe 24 noiembrie – cu doar trei săptămâni înainte ca Boomf să intre în administrare.

„Suntem obligați să analizăm toate informațiile disponibile și să efectuăm o evaluare inițială pentru a stabili dacă există probleme care ar putea duce la recuperări în beneficiul creditorilor”, consemnează administratorii în raportul publicat în această săptămână.

Plata a fost făcută de directorul financiar al Boomf, care a explicat că a făcut asta pentru a-și proteja poziția.

Unul dintre administratori, Peter Kubik de la UHY Hacker Young spune că „anumite plăți sunt permise” chiar și atunci când o companie intră în administrare, mai ales dacă „a păstrat valoarea afacerii”.

“Dar nu este cazul aici”, adaugă Kubik, care explică: „Ofițerul de finanțe nu ar fi trebuit să o facă. Creditorul nu ar fi trebuit să primească acei bani și îi cerem înapoi.

Administratolarii au reușit să vândă Boomf pentru 300.000 de lire sterline.

Middleton a fost văzut  la Wimbledon , săptămâna aceasta, împreună cu soția sa, Alizee Thevenet. „Aceasta este doar o parte obișnuită a procesului de administrare în care sunt analizate anumite plăți”, spune el. 

Foto: Profimedia

Mai multe