Frederick și Mary au organizat primul lor dineu de gală în calitate de rege și regină ai Danemarcei

12 martie 2024   Royals

Regele Frederick al Danemarcei și soția sa, Regina Mary, au fost gazdele unei gale speciale care se organizează anual pentru forțele armate și serviciile de urgență! La eveniment a luat parte și fosta Regină Margrethe!

Regele Frederik al X-lea este pe cale să împlinească a doua lună pe tronul Danemarcei, iar pe parcursul primului său an de domnie sunt așteptate multe premiere în agenda sa. Lunea aceasta și-a făcut debutul alături de Regina Mary a Danemarcei ca gazdă a unui dineu de gală cu care este mai mult decât familiarizat, dar care până acum era prezidat de mama sa. Este vorba de omagiul organizat de rege și regină la Palatul Amalienborg pentru membrii forțelor armate și ai serviciilor de urgență care au primit Medalia de Onoare, o tradiție inițiată de Frederic al IX-lea în 1953, La eveniment a luat parte și Regina Margrethe, care până de curând s-a bucurat de o vacanță de iarnă în Norvegia. 

Cuplul regal a decis să organizeze această gală într-una dintre sălile palatului unde locuiesc. Pentru acest eveniment, Regina Mary a purtat o rochie neagră lungă și o jachetă asortată pe care atârnau mai multe decorații și eșarfa Ordinul Elefantului. De asemenea, ea a purtat un colier cu inițiala "F" în onoarea numelui soțului ei.

Regele a purtat o uniformă militară și și-a prins pe jachetă decorațiile militare. Regina Margrethe a sosit cu mașina, îmbrăcată într-o haină de blană și cu un zâmbet larg, însoțită de domnișoara sa de onoare Annette de Scheel, care lucrează cu ea din 2001.

Încetul cu încetul, schimbările se instalează în regatul danez și noua eră este în curs de desfășurare. Primele săptămâni au început cu evenimente separate și abia în urmă cu câteva zile Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei au fost văzuți împreună pentru prima dată în timpul domniei lor. S-au bucurat de o excursie privată la catedrala Roskilde, în nordul insulei Zealand. S-au comportat precum doi turiști curioși. 

Foto: Instagram, Keld Navntoft, Kongehuset

Mai multe