Gafa făcută de Meghan vizavi de regina Elisabeta la primul eveniment împreună

14 iunie 2018   Royals

Ştim cu toţii câte reguli există în monarhie. Iar pentru cineva care de-abia a intrat în familia regală, şi nu s-a născut într-una, e şi mai complicat de atât. Aşa că suntem destul de îngăduitori cu gafele de început ale Ducesei de Sussex.

Au sosit cu trenul regal şi au fost aşteptate cu o maşină

Astăzi, Meghan Markle a însoţit-o pentru prima dată pe suverana Marii Britanii într-o călătorie cu trenul regal, pentru a participa la o ceremonie de inaugurare în Berkshire. Odată ajunse în oraşul respectiv, Meghan şi regina Elisabeta au fost aşteptate de o maşină, un Bentley, pentru a le conduce spre eveniment.

Regina a lăsat-o pe Meghan să aleagă dacă vrea să urce prima în maşină

Numai că, imediat, Meghan şi-a dat seama că nu cunoaşte procotolul şi a întrebat-o pe regina Elisabeta cine ar fi trebuit să intre prima în maşină, dacă Majestatea Sa are o anume preferinţă. Jovială cum o ştim, suverana a sfătuit-o pe Meghan să intre ea prima, ilucidând astfel enigma privind protocolul în astfel de situaţii.

Culmea e că, specialistul în etichetă William Hanson, spune că nu e neapărat un protocol de urmat în astfel de situaţie. E o regulă, însă, ca cea mai importantă persoană din maşină să stea în locul opus şoferului. Regulă pe care Regina Elisabeta o încalcă adesea, preferând să stea chiar în spatele şoferului. De data aceasta, însă, Regina a lăsat-o pe Meghan să intre prima în maşină şi să stea în spatele şoferului. Oricum, gestul lui Meghan Markle a fost interpretat mai degrabă ca fiind unul politicos, decât o gafă.

foto: GettyImages

Mai multe