Gelozie la Palatul Iordanian. Nora Reginei Rania, frumoasa Prințesă Rajwa, discriminată pe față
Se pare că familia regală hașemită mai are, încă, de lucrat în ceea ce privește egalitatea dintre femei și bărbați.
Deși Palatul Iordanian se declară unul cu viziuni occidentale, în care drepturile femeilor sunt pe deplin respectate, un anumit aspect ne arată că e ceva distanță între teorie și practică.
Este vorba despre libertatea care li se dă femeilor din familia regală iordaniană pe social media, în sensul că, dacă Prințul moștenitor Hussein și fratele său mai mic, Prințul Hashem au pagini proprii de Instagram și sunt prezentați frecvent în foarte multe postări și pe pagina oficială a Palatului Hașemit, surorile lor, Prințesele Iman și Salma, nu au parte de prea multă expunere și nici conturi pe social media.
Același lucru se întâmplă și în cazul viitoarei regine consoarte a Iordaniei, Prințesa Rajwa, în vârstă de 30 de ani, care se bucură de o mare popularitate atât în Iordania, cât și în întreaga lume, dar a cărei prezență publică este foarte bine controlată.
Soția Prințului Hussein, născută în Arabia Saudită, apare foarte rar la evenimente publice, nu are cont propriu pe social media și orice informație despre ea apare, nu frecvent, pe pagina de Instagram a soțului ei. Și cum frumoasa prințesă are un mare potențial de promovare a Palatului iordanian, fiind percepută ca un fel de Kate Middleton a Orientului (și semănând într-o oarecare măsură cu aceasta), este păcat că imaginile publice cu ea sunt limitate, într-un fel sau altul.
Nu același lucru se poate spune și despre soacra ei, fashionista Regină Rania, care are un statut special și propria ei pagină de Instagram, una urmărită de peste 10 milioane de urmăritori.
Să fie oare și o urmă de gelozie din partea reginei în vârstă de 53 de ani, care simte că steaua ei a cam apus și nu este încă pregătită să lase o altă femeie să strălucească la Palat? Iar această influență pe care Rania o are asupra soțului ei, Regele Abdullah, se poate traduce și în limitarea expunerii acestei nurori periculos de populare.
Oricare ar fi motivul, e clar că palatul hașemit are de recuperat la capitolul drepturile femeilor, cel mai bun exemplu fiind faptul că fetele născute în această familie nu sunt incluse în linia de succesiune la tron.
Foto: Getty Images, Profimedia