Gemeni regali! De la prinții Jacques și Gabriella de Monaco, la Lady Amelia și Lady Eliza Spencer

30 mai 2024   Royals

Ei sunt cei mai populari frați născuți doar la câteva minute distanță. Care sunt aceste perechi?

Este întotdeauna o bucurie pentru fanii regali să vadă cupluri regale cu copiii lor adorabili. De la Zara și Mike Tindall, la Regina Mary și Regele Frederik al Danemarcei, angajamentele regale sunt adesea o „afacere de familie”.

În condițiile în care cupluri regale precum Prințul și Prințesa de Wales au trei copii născuți la câțiva ani distanță, la fel și părinții regali precum Regele Felipe și Regina Letizia a Spaniei, se poate uita adesea că există gemeni în mai multe dinastii din Europa și nu numai.

Prințul Jacques și Prințesa Gabriella de Monaco (9)

Prințesa Charlene și Prințul Albert au devenit părinți de gemeni în 2014, la spitalul Princess Grace. Prințul Jacques este moștenitorul tronului monahal, în ciuda faptului că s-a născut la două minute după sora sa, deoarece regulile de primogenitură favorizată de sexul masculin sunt încă în vigoare în Monaco.

Tinerii membri ai Familiei Princiare frecventează în prezent școala primară François d'Assise-Nicolas Barré de pe Stânca.

Prințul Vincent și Prințesa Josephine a Danemarcei (13)

Prințul Vincent și Prințesa Josephine s-au născut în 2011, în urma căsătoriei lui Mary Donaldson (actuala Regină Mary) cu Frederik al Danemarcei, completând astfel familia lor de șase persoane. Gemenii danezi sunt al treilea și al patrulea în linia de succesiune la tron, după frații lor mai mari, Prințul Christian, în vârstă de 18 ani, și Prințesa Isabella, în vârstă de 17 ani.

Lady Amelia și Lady Eliza Spencer (31)

Deși nu sunt strict regale, gemenele Spencer au, totuși, sânge albastru, fiind rude cu una dintre cele mai urmărite Familii Regale din istoria modernă. Fiicele lui Charles Spencer sunt nepoatele regretatei Prințese Diana.

Lady Amelia și Lady Eliza sunt ambele fotomodele și sunt surorile mai mici ale lui Lady Kitty Spencer și, totodată, surorile mai mari ale lui Louis Spencer, Viconte Althorp.

Prințul Jean și Prințesa Margaretha de Luxemburg (67)

Actuala Prințesă Margaretha de Liechtenstein este sora geamănă a Prințului Jean de Luxemburg. Ei sunt copiii defunctului Jean, Mare Duce de Luxemburg, și ai defunctei sale soții, Prințesa Joséphine-Charlotte a Belgiei.

În 1986, Prințul Jean a renunțat la dreptul său de succesiune la tronul Luxemburgului. În prezent, el lucrează în industria apei în calitate de consilier al grupului GDF SUEZ, în timp ce sora sa este patroana organizației Dyslexia International și a organizației Prințesa Margaretha Luxembourgeois Girl Guides din Leudelange.

Prințul Aymeric și Prințul Nicolas ai Belgiei (18)

Gemenii belgieni în vârstă de 18 ani sunt fiii Prințului Laurent și ai Prințesei Claire, ceea ce îi face nepoți ai Regelui Philippe. Prinții s-au născut în 2005 la Universitatea Cliniques Saint-Luc din Woluwe-Saint-Lambert, Belgia.

Se știe că au participat împreună la angajamente regale, inclusiv la un eveniment de comemorare a dezastrului minier de la Bois du Cazier din august anul trecut.

Prințul Muhammad și Prințesa Rajaa a Iordaniei (23)

Născuți în 2001, copiii Prințulului Talal bin Muhammad și Prințesa Ghida Talal, Muhammad și Rajaa, sunt membri ai Familiei Regale prin intermediul tatălui lor, care este văr primar al regelui Abdullah al II-lea.

Tinerii membri ai Familiei Regale hașemite au călcat pe urmele mamei lor, urmând cursurile Universității Georgetown din Washington DC. Prințesa Ghida a marcat absolvirea lor cu o fotografie drăguță a gemenilor regali în robe.

"Bucuria și mândria mea sunt nelimitate pentru fiica mea, Raja Bint Talal, și fiul meu, Muhammad Bin Talal ,care au absolvit Universitatea Georgetown", a scris aceasta. 

FOTO: Instagram, Casa Regală belgiană, Casa Regală daneză

Mai multe