Prințul Harry susține că William și Kate Middleton l-au sfătuit să poarte un costum nazist

5 ianuarie 2023   Royals

Prințul Harry dă vina, în noua sa carte, pentru scandalul iscat după ce a purtat o uniformă nazistă, pe fratele său, Prințul William, și pe cumnata sa, Kate Middleton, spun sursele.

Ducele de Sussex pretinde că Prințul și Prințesa de Wales „au râs” când l-au văzut îmbrăcat pentru petrecerea din 2005.

Harry avea 20 de ani când ziarul The Sun a publicat o fotografie pe prima pagină cu el îmbrăcat ca un soldat nazist, cu o banderolă roșie însoțită de o svastică mare.

Poza a fost făcută la o petrecere, unde William a fost și el invitat, dar a optat pentru un alt costum. Într-un segment al cărții, Harry scrie despre alegerea ținutei, dezvăluind că a fost o luptă între două costume: o uniformă de pilot sau o uniformă nazistă.

„I-am sunat pe Willy și pe Kate și i-am întrebat ce părere au. Uniforma nazistă, au spus ei”, scrie Harry, adăugând că atunci când a plecat de acasă și a încercat-o pentru ei. „Au urlat amândoi!”

Harry, acum în vârstă de 38 de ani, este de așteptat să dezvăluie mai multe despre relația cu fratele său în urma furtunii care a urmat. Alte surse din carte confirmă că există, de asemenea, o „bună bucată” atât despre Kate, cât și despre mama lui vitregă, Camilla Parker.

Deși Ducele de Sussex a numit incidentul nazist „una dintre cele mai mari greșeli din viața lui”, o sursă care a citit „Spare” spune: „Este ciudat, deoarece crezi că Harry va merge mai departe și nu-și va adduce fratele în asta, dar el explică clar că are un sentiment ferm față de rolul lui William în scandal”.

Istoricul regal Robert Lacey a scris anterior că prima dispută între frați a venit atunci când Harry a fost forțat să suporte greul indignării publice din cauza costumului său nazist – chiar dacă William a ajutat la alegerea ținutei.

„Harry și-a ales costumul împreună cu fratele său mai mare – viitorul rege William V, pe atunci în vârstă de 22 de ani, care râsese împreună cu fratele său mai mic pe care trebuia să-l îndrume – și apoi merseseră împreună la petrecere”, a scris Lacey în cartea sa din 2020 „Battle of Brothers”.

El a vorbit despre modul în care Harry a început să se simtă înstrăinat de familia sa în urma incidentului, după cum spune cartea: „Tânărul prinț a început să reevalueze implicarea fratelui său mai mare și nedreptatea”.

„Pentru prima dată, relația lor a avut de suferit și abia au vorbit”, i-a spus un fost consilier lui Lacey. „Harry a fost supărat că William a scăpat atât de ușor”.

Mai multe