Harry, împiedicat să petreacă mai mult timp cu tatăl său, Regele Charles! Cine i-a dat interzis prințului

20 februarie 2024   Royals

Prințul Harry ar fi fost împiedicat de consilierii de la Palatul Buckingham să se alăture tatălui său, Regele Charles, la Sandringham. Cei doi au avut o întâlnire la Londra de aproximativ 30 de minute, după ce s-a aflat că monarhul are cancer.

Prințul Harry, în vârstă de 39 de ani, a zburat la Londra din Los Angeles la începutul acestei luni, după ce a fost informat de tatăl lui, Regele Charles, despre diagnosticul său de cancer. În timp ce monarhul ar fi fost copleșit de gestul drăguț al fiului său cel mic, o serie de controverse au roit în jurul ducelui de Sussex după ce acesta a vorbit despre întâlnire într-un interviu televizat cu ABC News câteva zile mai târziu. 

Prințul Harry a zburat la Londra pentru a fi alături de tatăl său după ce s-a aflat vestea diagnosticului de cancer și a călătorit fără soția sa Meghan Markle, care, se pare, i-a susținut decizia de a-și vedea tatăl în această cursă transatlantică de ultim moment.

Cu toate acestea, întâlnirea sa cu Regele Charles a durat doar aproximativ 30-45 de minute și a avut loc la Clarence House din Londra, înainte ca monarhul să plece cu avionul spre domeniul regal din Norfolk pentru a se relaxa după ce a început tratamentul împotriva cancerului.

Potrivit publicației The Sun, întâlnirea față în față a Prințului Harry cu tatăl său a fost întreruptă de asistenții disperați ai palatului, care l-au împiedicat să se alăture lui Charles la Sandringham împreună cu Camilla.

Astfel, Prințul Harry a petrecut mai puțin de 26 de ore în Marea Britanie, după ce s-a aflat că ar fi fost împiedicat să înnopteze la Clarence House și îndrumat să stea, în schimb, la un hotel din Londra.

„Teama era că, dacă s-ar fi dus la Sandringham, nu ar fi scăpat niciodată de el", a susținut sursa. Ajutoarele de la palat ar fi fost cele care l-au împiedicat pe Harry să petreacă mai mult timp cu tatăl său după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer, fiind surprinse de decizia de ultim moment a ducelui de a veni cu avionul din Los Angeles. Deși a vrut să își arate sprijinul pentru Regele Charles, prințul a fost în schimb restricționat la doar 30 de minute la Clarence House.

Regele a fost văzut părăsind Clarence House împreună cu Camilla după scurta reuniune cu fiul său și a fost fotografiat în timp ce zâmbea și făcea cu mâna la camerele de luat vederi, părând emoționat. Fanii regali speră că întâlnirea dintre Harry și tatăl său marchează un pas în direcția bună pentru ca prințul să se împace cu familia sa înstrăinată, însă acesta nu i-a vizitat pe fratele său, prințul William, și pe cumnata sa, Kate Middleton, care se recuperează după o operație abdominală majoră.

La doar câteva zile după ce s-a întors de la Londra, Harry a vorbit deschis despre familia sa în timpul unui interviu televizat pentru ABC News și a spus că speră să se întoarcă din nou la Londra în curând. "Îmi iubesc familia. Faptul că am putut să mă urc în avion și să mă duc să o văd și să petrec orice moment cu ea, sunt recunoscător pentru asta", a explicat Harry.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe