Îi stă bine în colanți! Regina Mary a Danemarcei a alergat la maraton alături de Frederik și copiii lor

22 mai 2024   Royals

La fiecare apariție, Regina Mary a Danemarcei impresionează cu ținutele ei elegante, însă iată că de data aceasta, când a alergat la un maraton, a purtat colanți și pantofi sport!

Regele Frederick al Danemarcei e pasionat de sport, în special de alergare, un hobby pe care l-a transmis întregii sale familii. An de an, monarhul își dragostea pentru acest sport în fiecare an, participând la Royal Run, o cursă caritabilă care acum, în mai 2024, a avut loc în cinci orașe diferite: Aarhus, Kalundborg, Brønderslev, Fredericia și Copenhaga.

La ora 10.20, Regele Frederik al Danemarcei și-a început ziua de maraton în Fredericia. Acolo, șeful statului danez a deschis competiția și a alergat puțin peste un kilometru. Ziua sa nu s-a încheiat aici, deoarece la ora 10.30 s-a deplasat la Aarhus, unde a alergat încă cinci kilometri, iar în jurul orei 19.00 a încheiat evenimentul la Copenhaga cu o cursă de zece kilometri.

Între timp, soția lui, Regina Mary, a alergat cinci kilometri în Kalundborg. La ediția din acest an s-a înregistrat o participare record, cu un total de 95.000 de persoane înscrise la eveniment. După ce a trecut linia de sosire, ea s-a bucurat să socializeze cu unii dintre cetățenii adunați acolo.

Cei doi câini care o însoțesc de obicei pe Regina Mary în sesiunile sale de antrenament nu au fost prezenți la maraton. „Cei doi tovarăși de cursă sunt dezamăgiți că nu au putut participa", a declarat cu umor Regina Mary într-o postare pe Instagram. 

Prinții Christian (18 ani), Isabella (17 ani) și gemenii Vincent și Josephine (13 ani) au luat, de asemenea, parte la această aventură. Moștenitorul tronului a parcurs în municipiul Brønderslev o porțiune de puțin peste un kilometru.

Pe lângă participarea la cursă, Christian al Danemarcei a avut ocazia să încerce și alte discipline sportive distractive și unice, cum ar fi disc-golf și săritura de 12 metri de mare viteză.

Prințul Christian e moștenitorul tronului danez. La vârsta de 18 ani, el se bucură de popularitate, la maraton mulți tineri au intrat în conversație cu el.

Foto: Instagram Casa Regală Daneză, Profimedia

Mai multe