Împăratul Naruhito al Japoniei și soția au ajuns în Marea Britanie! Când e banchetul cu Regele Charles

24 iunie 2024   Royals

Pe 22 iunie, Împăratul Naruhito al Japoniei și soția lui, împărăteasa Masako, au ajuns în Marea Britanie, într-o vizită oficială de stat!

Împăratul Naruhito și soția sa au început sâmbătă vizita de o săptămână în Marea Britanie, în timpul căreia vor merge la Universitatea Oxford, unde au studiat amândoi, și vor participa la un banchet cu Regele Charles.

Împăratul Naruhito al Japoniei și soția sa, împărăteasa Masako, ar fi trebuit să facă această vizită în 2020, când Regina Elisabeta era încă în viață, dar aceasta a fost amânată din cauza pandemiei COVID.

Împăratul Naruhito al Japoniei, amintiri speciale alături de regretata Regină Elisabeta

Prima călătorie în străinătate ca împărat și împărăteasă ai Japoniei pentru Naruhito și Masako a fost la funeraliile Reginei Elisabeta în 2022. Înaintea acestei vizite de stat, împăratul în vârstă de 64 de ani a vorbit despre bunătatea pe care i-au arătat-o membrii familiei regale britanice atunci când a ajuns în Marea Britanie pentru a studia, la începutul anilor 1980.

El și-a amintit cum regretata regină l-a invitat la Palatul Buckingham pentru un ceai, pe care l-a preparat chiar ea. „Am amintiri plăcute despre ospitalitatea înduioșătoare pe care am primit-o din partea majestății sale regina și a familiei regale, făcându-mă să mă simt ca și cum aș fi făcut parte din familia lor", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă la Tokyo.

Sâmbătă, Împăratul Naruhito a fost întâmpinat de oficialități la sosirea sa pe aeroportul Stansted din Londra. Călătoria împăratului este cea de-a treia vizită de stat pe care o primește Regele Charles ca monarh și prima de când s-a aflat că suferă de cancer.

Înaintea vizitei, Împăratul Naruhito s-a declarat recunoscător că Regele Charles îi va găzdui în ciuda bolii sale și, de asemenea, i-a transmis urări de bine nurorii lui Charles, Kate Middleton, soția Prințului William, care urmează un tratament preventiv de chimioterapie pentru cancer.

"Înțeleg că amândoi trec printr-o perioadă dificilă, dar mă rog ca tratamentul lor să decurgă fără probleme și să se recupereze rapid", a spus el. Motivul oficial al călătoriei este acela de a sărbători legăturile de lungă durată dintre cele două familii regale și de a demonstra relația profundă dintre cele două țări. Familia regală japoneză profită, de asemenea, de ocazie pentru a reveni la Oxford, unde au studiat amândoi în perioade diferite, în timp ce Naruhito va vizita bariera împotriva inundațiilor de pe râul Tamisa, pe care a cercetat-o în timpul facultății.

Marți, 25 iunie, Regele Charles va da un banchet regal în cinstea Împăratului Naruhito al Japoniei. 

Foto: Getty Images

Mai multe