În albastru regal! Apariția Reginei Mary a Danemarcei după ce ea și Regele Frederik au devenit suverani

15 ianuarie 2024   Royals

Membri ai familiei regale daneze au participat ieri la festivitatea organizată de parlamentul danez la o zi după abdicarea oficială a Reginei Margrethe! Cea care a atras toate privirile a fost Regina Mary!

La o zi după ce Regina Margrethe s-a retras oficial din funcția de monarh, semnând duminică o declarație de abdicare, membrii familiei regale daneze s-au reunit luni pentru a sărbători noua domnie în Parlamentul danez.

Regele Frederik, în vârstă de 55 de ani, și Regina Mary, în vârstă de 51 de ani, s-au reîntâlnit cu Regina Margrethe, 83 de ani, la acest eveniment. Și a avut loc o schimbare majoră în modul în care regii s-au salutat între ei. Pentru prima dată, Regina Mary nu a făcut o reverență în fața soacrei sale. În schimb, Regina Mary a salutat-o pe Regina Margrethe cu un sărut pe obraz.

În calitate de Prințesă Moștenitoare Mary, regina de origine australiană era cunoscută pentru reverențele sale atunci când o saluta pe Regina Margrethe, precum și pe monarhii și consorții din întreaga lume. Acum, că este regină, Mary nu mai trebuie să facă reverențe în fața monarhilor sau a altor consorți. Cu toate acestea, ea poate alege în continuare să o facă în semn de respect.

Nu numai cu gestul față de soacra ei Regina Mary a atras atenția, ci și cu ținuta impecabilă, de culoare albastru regal. La outfit, ea a asortat și o pălărie, dar și o pereche de pantofi stiletto cu toc foarte înalt. 

Luni, Regele Frederik și-a întâmpinat mama cu o îmbrățișare și sărutări pe ambii obraji. Ulterior, noul monarh l-a salutat pe fratele său mai mic, Prințul Joachim. După cum se știe, Prințul Joachim, care locuiește și lucrează în SUA, a călătorit în Danemarca fără soția și copiii săi pentru evenimentele legate de abdicarea mamei sale, Regina Margrethe, și de încoronarea fratelui său, Regele Frederik. 

Regelui Frederik și Reginei Mary li s-au alăturat la evenimentul de luni și prințesa Benedikte, sora reginei Margrethe, și prințul moștenitor Christian, fiul lor în vârstă de 18 ani, care este acum moștenitor al tronului.

Frederik și Mary sunt regii Danemarcei

Duminică, Regele Frederik și Regina Mary au apărut la balconul palatului împreună cu cei patru copii ai lor după proclamarea oficială,însă niciun alt membru al familiei nu s-a alăturat.

Regina Margrethe a părăsit festivitățile după ce a semnat declarația de abdicare. Într-un moment emoționant, ea s-a dat la o parte și i-a permis regelui Frederik să îi ia locul în capul mesei, apoi a spus "Trăiască Regele", înainte de a ieși din sală.

La scurt timp după aceea, Regele Frederik a apărut singur la balconul palatului. El a salutat mulțimea care îl aclama de la balcon, părând emoționat și ștergându-și lacrimile. Premierul Danemarcei a făcut apoi un pas în față și a proclamat schimbarea de domnie de la balconul castelului Christiansborg, urmat de un scurt discurs al regelui.

Ulterior a apărut și Regina Mary, urmată de copiii lor - Prințul moștenitor Christian, Prințesa Isabella, Prințul Vincent și Prințesa Josephine. Într-un moment surpriză, mulțimea a aplaudat când Regele Frederik și Regina Mary s-au sărutat.

Foto: Profimedia

Mai multe