În timp ce grecii sărbătoreau nunta regală, fosta soție a Prințului Nicolas își celebra libertatea

30 septembrie 2024   Royals

Înainte de marea nuntă din toamnă, Familia Regală elenă s-a confruntat în primăvară cu divorțul dintre Prințul Nicolas al Greciei și Tatiana Blatnik.

Când Prințul Nicolas al Greciei și Tatiana Blatnik și-au anunțat despărțirea în aprilie, după două decenii împreună, au precizat că relația lor va păstra „aceleași valori de respect și înțelegere” și că vor rămâne uniți de „o prietenie profundă și sinceră”. În cele cinci luni care au trecut de când au anunțat vestea, ei au arătat că prințesa este încă membră a Familiei Regale elene, dar nu a fost prezentă la nunta fostei sale cumnate.

În acest weekend, când Atena sărbătorea mult așteptata nuntă regală a Prințesei Teodora a Greciei, ea a plecat la munte pentru câteva zile de deconectare și celebrare a propriei libertăți.

După cum a confirmat presa elenă, Tatiana Blatnik a fost invitată și ea la marea nuntă regală. Prin urmare, era de așteptat ca ea să participe atât la dineul dinaintea nunții de la Muzeul Bizantin și Creștin din Atena, cât și la ceremonia religioasă, care a reunit membri ai regalității europene la Catedrala Buna Vestire a Sfintei Maria. În schimb, ea a preferat să se afle la 500 de kilometri distanță de capitală, explorând Muntele Olimp.

„Cu toții avem munți de urcat în viață. Eu urc, în sfârșit, unul pe care mi-am dorit să îl urc de ani de zile”, a explicat Tatiana Blatnik într-o postare pe social media. Fosta soție a Prințului Nicolas s-a deconectat în mijlocul naturii escaladând vârful Mytikas, cel mai înalt vârf al Muntelui Olimp, care face parte din Parcul Natural cu același nume și este o Rezervație a Biosferei UNESCO. „Maiestuos, magic, după șase ore de cățărare”, a spus ea, alături de mai multe imagini cu ascensiunea și cu mândria de a se afla pe vârf, la 2918 metri. Este cel mai înalt munte din țară, iar istoria sa este strâns legată de mitologie. De fapt, este cunoscut drept „muntele sacru al zeilor”.

Detaliul important este că, în periplul ei, Tatiana a avut alături un bărbat, pe antreprenorul Ioannis (John) Iliopoulos, care s-a și fotografiat cu ea în timpul expediției montane. Desigur, lângă alți colegi din grupul de escaladă...

Deși este de origine venezueleană și locuiește de mulți ani la Londra, ea consideră că Grecia este casa ei și nu și-a schimbat reședința de la separare. Tatiana a avut un an dificil, marcat de despărțirea sa și de dispariția misterioasă a fratelui său, Attilio Brillembourg, dispărut în mai anul trecut în Malibu. Prințesa se refugiază în munca sa: oferă vizibilitate problemelor de sănătate mintală prin Breathe, o platformă pe care a creat-o în timpul pandemiei. Are grijă de ea cu exerciții fizice, meditație, odihnă și jurnal. De asemenea, a învățat să se bucure de micile plăceri zilnice, cum ar fi mersul la supermarket, gătitul și plimbările în natură cu câinele ei.

Ultima sa apariție alături de familia regală greacă

În aprilie, la doar o săptămână după anunțul despărțirii Familiei Regale Elene, Tatiana Blatnik a participat împreună cu Regina Anne-Marie a Greciei la ceremonia de predare a flăcării Jocurilor Olimpice Paris 2024, care a avut loc pe Stadionul Panathenaic din Atena. În acea zi, un alt gest a arătat în ce relații bune a rămas aceasta cu fosta sa familie.

FOTO: Instagram

Mai multe